PREMIUMKerstkookboek
Kerstbrunch: warme peertjes met crispy amandelkruim
Met deze food art presenteer je jezelf als een ware kerstchef. Prettige bijkomstigheid: dit is zo belachelijk lekker. Merry Christmas!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
• 4 rijpe grote peren
• 50 g roomboter
• merg van 1 vanillepeul
CRUMBLE
• 2 el bloem
• 4 el boter, op kamertemperatuur
• mespunt zeezout
• 3 el honing
• 50 g amandelen, in reepjes
• 6 el havervlokken
• 1 el frambozen (diepvries)
EXTRA
• ovenschaaltje
• bakpapier
Bereidingstijd: 10 min. Oventijd: 15 min.
Zo maak je de warme peertjes:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de peren, halveer ze en schep met een theelepeltje het klokhuis eruit.
Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg de helft van het vanillemerg toe en bak hierin de peertjes 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Zet het vuur zacht en bak nog 8 minuten.
Maak dan de crumble: Meng hiervoor alle ingrediënten, plus de rest van het vanillemerg, tot grove kruimels. Gebruik hiervoor een vork. Leg een stukje bakpapier in het ovenschaaltje en schep de crumble erin. Bak 15 minuten krokant in de oven.
Serveer de peertjes met de crumble. Drizzle er nog wat sliertjes honing over. Lekker met een flinke schep Griekse yoghurt.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Alan Jensen | Receptuur: Jacqueline Pietrowski