PREMIUMoma’s Recept

Klassieker: Kabeljauw in tomatensaus

null Beeld

Met deze kabeljauw kan je nooit mis gaan. Een echte klassieker.

Stichting Oma's Soep

Voor 4 personen

• 3 el olijfolie
• 4 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 ui, gesnipperd
• 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
• 2 courgettes, in plakjes
• 1 winterpeen, in plakjes
• 2 paprika’s, in blokjes
• 700 g tomatenpassata
• 1 tl paprikapoeder
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
• 500 g kabeljauw, in stukken van 4 cm
• 1 el gedroogde peterselie
• 150 g buffelmozzarella, in stukjes
• 20 g verse basilicum, alleen de blaadjes

Bereidingstijd: 30 min. Kcal: 350 p.p.

Zo maak je de kabeljauw:

Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin knoflook, ui en chilipeper 2 min. Doe de courgette, winterpeen en paprika erbij en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg passata en paprikapoeder toe, breng op smaak met zout en zwarte peper en zet het vuur middelhoog. Laat de saus 10 min. koken. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met zout en zwarte peper en leg in de pan met saus. Voeg de peterselie toe en stoof tot de vis gaar is, circa 4 min. Doe als laatste de mozzarella en basilicumblaadjes erbij, leg de deksel op de pan en laat de mozzarella 5 min. smelten. Verdeel de stoofpot over de borden en geef er rijst of stokbrood bij.

null Beeld

Net als oma

In Oma’s stamp- en stoofpotjes delen oma’s en opa’s persoonlijke verhalen en authentieke recepten, van klassiekers als andijvie- en boerenkoolstamp met opa’s jus tot Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Van elk verkocht boek gaat één euro naar Stichting Oma’s Soep, die jong en oud in heel Nederland samenbrengt om eenzaamheid te bestrijden.
Uitgeverij Becht € 21,99 via bol.com en bruna.nl

Fotografie: Saskia Lelieveld | Foodstyling: Alexandra Hereijgers

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden