PREMIUMoma’s Recept
Klassieker: Kabeljauw in tomatensaus
Met deze kabeljauw kan je nooit mis gaan. Een echte klassieker.
Voor 4 personen
• 3 el olijfolie
• 4 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 ui, gesnipperd
• 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
• 2 courgettes, in plakjes
• 1 winterpeen, in plakjes
• 2 paprika’s, in blokjes
• 700 g tomatenpassata
• 1 tl paprikapoeder
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
• 500 g kabeljauw, in stukken van 4 cm
• 1 el gedroogde peterselie
• 150 g buffelmozzarella, in stukjes
• 20 g verse basilicum, alleen de blaadjes
Bereidingstijd: 30 min. Kcal: 350 p.p.
Zo maak je de kabeljauw:
Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin knoflook, ui en chilipeper 2 min. Doe de courgette, winterpeen en paprika erbij en roerbak 5 min. op hoog vuur. Voeg passata en paprikapoeder toe, breng op smaak met zout en zwarte peper en zet het vuur middelhoog. Laat de saus 10 min. koken. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met zout en zwarte peper en leg in de pan met saus. Voeg de peterselie toe en stoof tot de vis gaar is, circa 4 min. Doe als laatste de mozzarella en basilicumblaadjes erbij, leg de deksel op de pan en laat de mozzarella 5 min. smelten. Verdeel de stoofpot over de borden en geef er rijst of stokbrood bij.
Net als oma
In Oma’s stamp- en stoofpotjes delen oma’s en opa’s persoonlijke verhalen en authentieke recepten, van klassiekers als andijvie- en boerenkoolstamp met opa’s jus tot Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Van elk verkocht boek gaat één euro naar Stichting Oma’s Soep, die jong en oud in heel Nederland samenbrengt om eenzaamheid te bestrijden.
Uitgeverij Becht € 21,99 via bol.com en bruna.nl
Fotografie: Saskia Lelieveld | Foodstyling: Alexandra Hereijgers