PREMIUMoma’s Recept
Kleurige Bietenstamp met geitenkaas
Voor 4 personen
• 1 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
• 800 g voorgekookte rode bieten, geraspt
• 75 g walnoten
• 200 ml halfvolle melk
• 4 takjes tijm, gerist
• 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: 25 min. Kcal: 500 p.p.
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de rode bieten toe. Verhit ondertussen een droge koekenpan op laag vuur en rooster de walnoten 4 min. Laat ze op een bord afkoelen en hak grof. Giet aardappels en biet af. Doe melk, tijm en de helft van de geitenkaas bij de aardappels, stamp tot een puree en breng op smaak met zout en zwarte peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de walnoten en de rest van de geitenkaas.
Net als oma
In Oma’s stamp- en stoofpotjes delen oma’s en opa’s persoonlijke verhalen en authentieke recepten, van klassiekers als andijvie- en boerenkoolstamp met opa’s jus tot Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Van elk verkocht boek gaat één euro naar Stichting Oma’s Soep, die jong en oud in heel Nederland samenbrengt om eenzaamheid te bestrijden.
Uitgeverij Becht € 21,99 via bol.com en bruna.nl
Fotografie: Saskia Lelieveld | Foodstyling: Alexandra Hereijgers