PREMIUMRecept

Knapperige groene salade met yoghurt-muntdressing

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Super simpel slaatje maar o, zo lekker.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 300 g sugarsnaps
• 1 krop romainesla, binnenste bladeren in stukken
• 2 rijpe avocado’s, in stukken
• handje croutons, zelfgemaakt of gekocht

Voor de dressing
• 100 ml magere yoghurt
• 50 ml mayonaise
• 1 el citroensap
• 1 tl citroenrasp
• 1 teentje knoflook, geperst
• ½ sjalotje, fijngesnipperd
• 1 takje munt, blaadjes fijngesneden
• zeezout en peper

Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 403 p.p.

Blancheer de sugarsnaps 2 min. in gezouten water. Spoel koud af en laat uitlekken.

Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Leg de sla, de sugarsnaps en de avocado op een schaal. Strooi als laatste de croutons erover en serveer meteen met de dressing apart.

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden