PREMIUM1x koken, 2x eten

Krokante zalm met spinazie en tomaatjes

null Beeld Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Lekker met gestoomde krieltjes of pasta-pesto. Bewaar 2 zalmfilets en wat groente voor het gerecht voor morgen: zalmcroissants!

yvette van bovenEric van Lokven

Voor 4 personen

• 200 g bladspinazie
• 1 citroen, fijne rasp en sap
• 3 el olijfolie
• zout en versgemalen zwarte peper
• 3 blikken linzen (à 400 g), uitgelekt
• 300 g cherrytomaatjes, gehalveerd
• 6 zalmfilets, zonder vel
• 4 el pesto (liefst homemade)
• 50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
• 100 g panko

Bereidingstijd: 10 min. Wachttijd: 15 min. Oventijd: 25 min. Kcal: 740 p.p.

Zo maak je Krokante zalm met spinazie en tomaatjes:

Doe de spinazie in een grote kom, besprenkel met citroensap, olijfolie, zout en peper en kneed met schone handen door. Laat 15 min. staan zodat de spinazieblaadjes wat slinken.
Schep de linzen en de cherrytomaatjes door de spinazie en doe de spinaziesalade in een licht ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrijk de zalmfilets rondom met de pesto.
Meng in een diep bord de kaas met de panko, de citroenrasp en royaal versgemalen zwarte peper.
Haal alle zalmfilets door het panko-mengsel, druk het laagje aan alle kanten goed aan en leg ze op de spinazie in de ovenschaal.
Bak 20-25 min. in de oven tot de zalm net gaar is en de panko goudbruin.

Styling: Ingrid van Kuringen | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Cor Unum Keramiek, H&M Home, La Folie Antiek, Piet Hein Eek-winkel, Van Manen aan Tafel

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden