PREMIUMRecept
Labneh met tuinbonen, radijs & amandelen
Een zonnig borrelgerecht: hartige yoghurt met een oogverblindende topping.
Voor 8 personen
Labneh
• 1 kg Griekse stijl yoghurt 10%
• 1 tl zout
• Schone theedoek
Topping
• 1 bosje radijs
• 4 el witte wijnazijn
• 150 g tuinbonen, vers of diepvries, gedopt gewicht
• 2 el olijfolie om in te bakken
• 50 g witte amandelen
• ½ bosje (7 g) koriander, fijngehakt
• Lekkere olijfolie, voor erover
Bereidingstijd: 20 min. Wachttijd: 8 uur. Kcal.: 210 p.p. excl. platbrood
Meng het zout door de yoghurt. Leg de theedoek (gewassen zonder wasverzachter, anders smaakt de labneh naar zeep) op een zeef boven een kom. Schep de yoghurt erin en laat 8 uur uitlekken.
Verwijder het loof van de radijs (was en droog het en eet als sla, heel lekker!). Schaaf of snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes. Doe deze in een kom, giet de wijnazijn erover en laat 10 min. intrekken.
Blancheer de tuinbonen 1 min. in gezouten kokend water. Spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de amandelen ca. 5 min., schep regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruinen.
Schep de labneh op een groot bord en strijk de bovenkant een beetje glad met de bolle kant van een lepel.
Verdeel de uitgelekte radijsjes en de tuinbonen over de labneh en bestrooi met de gebakken amandelen en gehakte koriander. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en geef er warm (zelfgemaakt) platbrood bij.
Styling: Nanouk Souren van Ramshorst, Lizzy Plug, Jéla Peeters (ass.). | Foodstyling: Jessica Lek. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Keramiek Kantoor, Zara Home