PREMIUMSlank recept

Lamsspiesjes met yoghurtsaus & rijstsalade

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Deze lamsspiesjes bak je gewoon in de pan, maar ze zijn ook heerlijk op de barbecue. Geen liefhebber van lamsvlees? Ook met mager rundvlees maak je deze heerlijke spiesjes.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig voor lamsspiesjes:

Voor 4 personen:
• 300 g bruine of zilvervliesrijst
• 500 g lamsgehakt
• ½ el harissa (of meer)
• ½ rode ui, geraspt
• 1 teentje knoflook, geperst
• zout en zwarte peper uit de molen
• ½ rode ui, in dunne halve ringen
• 5 takjes munt, blaadjes grof gehakt
• 10 g peterselie, fijn gehakt
• 16 Kalamata-olijven, ontpit, in kwarten
• 1 komkommer, in stukjes
• 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
• 1 el extra vierge olijfolie
• 1 citroen, sap

Voor de saus:
• 250 ml Griekse yoghurt
• 1 teentje knoflook
• 2 takjes koriander, blaadjes gehakt
• ½ citroen, sap

Extra nodig:
• 12 satéstokjes

Bereidingstijd: 50 min. Kcal.: 602

Week de satéstokjes minstens een halfuur in water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd warm.

Meng het lamsgehakt met de harissa, geraspte ui en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Rol 12 worstjes van het gehakt, knijp deze om de satéstokjes en laat 10 min. opstijven in de koeling.

Maak een salade van de warme rijst en de uiringen, munt, peterselie, olijven, komkommer, tomaatjes, olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk de lamsspiesjes met wat olijfolie en bak ze in een hete koekenpan in ca. 8 min. bruin en gaar. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de rijstsalade met de lamsspiesjes geef de saus er apart bij.

Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden