PREMIUMSlank recept
Lamsspiesjes met yoghurtsaus & rijstsalade
Deze lamsspiesjes bak je gewoon in de pan, maar ze zijn ook heerlijk op de barbecue. Geen liefhebber van lamsvlees? Ook met mager rundvlees maak je deze heerlijke spiesjes.
Dit heb je nodig voor lamsspiesjes:
Voor 4 personen:
• 300 g bruine of zilvervliesrijst
• 500 g lamsgehakt
• ½ el harissa (of meer)
• ½ rode ui, geraspt
• 1 teentje knoflook, geperst
• zout en zwarte peper uit de molen
• ½ rode ui, in dunne halve ringen
• 5 takjes munt, blaadjes grof gehakt
• 10 g peterselie, fijn gehakt
• 16 Kalamata-olijven, ontpit, in kwarten
• 1 komkommer, in stukjes
• 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
• 1 el extra vierge olijfolie
• 1 citroen, sap
Voor de saus:
• 250 ml Griekse yoghurt
• 1 teentje knoflook
• 2 takjes koriander, blaadjes gehakt
• ½ citroen, sap
Extra nodig:
• 12 satéstokjes
Bereidingstijd: 50 min. Kcal.: 602
Week de satéstokjes minstens een halfuur in water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd warm.
Meng het lamsgehakt met de harissa, geraspte ui en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Rol 12 worstjes van het gehakt, knijp deze om de satéstokjes en laat 10 min. opstijven in de koeling.
Maak een salade van de warme rijst en de uiringen, munt, peterselie, olijven, komkommer, tomaatjes, olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de lamsspiesjes met wat olijfolie en bak ze in een hete koekenpan in ca. 8 min. bruin en gaar. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de rijstsalade met de lamsspiesjes geef de saus er apart bij.
Receptuur & bereiding: Ans de Vree | Fotografie: Sigurd Kranendonk | Styling: Hanna van den Bos