PREMIUMRecept

Lauwwarme noedels met sticky aubergine, cashew & koriander

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Aubergine krijgt een onweerstaanbaar sticky laagje van tahin, sojasaus en ahornsiroop. Is er wat over? Heerlijk als lunch de volgende dag.

Studio van BovenSaskia van Osnabrugge

Dit heb je nodig

Voor 4 personen:
• 2 middelgrote aubergines
• 200 g volkoren noedels
• 3 bosuitjes, in flinterdunne ringen
• 50 g cashewnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan, grof gehakt
• klein bosje (15 g) koriander, fijngehakt.
Sticky dressing:
• 3 el witte tahin
• 2 el sojasaus
• 1 el zonnebloemolie
• 1 el ahornsiroop
• 1,5 el limoensap
• 1 tl limoenrasp

Verwarm de oven voor op 180 °C en meng eerst alle ingrediënten voor de sticky dressing. Snijd de aubergines in de lengte in 12 parten. Schep deze op een met bakpapier beklede bakplaat om met de helft van de dressing. Verdeel de parten in een enkele laag over de bakplaat en rooster ze 20-25 min. in het midden van de oven. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze daarna meteen af onder koud stromend water zodat ze niet doorgaren. Meng de rest van de sticky dressing met 2 el water ­zodat deze redelijk vloeibaar wordt, en schep de noedels erdoor. Schep ook de aubergine, de helft van de bosui, de helft van de cashews en de helft van de koriander erdoor. Proef en voeg eventueel extra sojasaus of l­imoen toe. Verdeel het gerecht over 4 kommen en bestrooi met de rest van de bosui, cashewnoten en ­koriander.

Bereiden: 15 min. + 20-25 min. oventijd. Kcal.: 460 p.p.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Nanouk van Ramshorst | Foodstyling: Oscar de Lint | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: de Bijenkorf, Duikelman, Rootfolk, H&M Home, Zara Home

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden