Homemade chocolate pastry for breakfast or dessert Beeld Getty Images
Homemade chocolate pastry for breakfast or dessertBeeld Getty Images

Lekker en (best een beetje) verantwoord: dit recept voor chocoladetaart

Wat voor erwtensoep geldt, gaat gelukkig niet op voor chocoladetaart. Dat laatste kan namelijk elk seizoen, elk moment van de dag. Fijn aan het recept dat wij voor je hebben opgeduikeld, is dat je er niet oneindig veel – over het algemeen ongezonde – dingen voor in huis hoeft te halen. Sterker nog: aan drie, waarvan je er twee (of misschien zelfs allemaal) al in huis hebt, heb je genoeg.

Milou WindhorstGetty Images

Je moet van goeden huize komen, wil je in staat zijn om ‘nee’ te zeggen tegen een stukje smeuïge chocoladetaart. Dus dat doe je dan ook niet zo snel. Het enige probleem: terwijl jij aan het lekkers knaagt, knagen alle suikers en calorieën aan jou. Bij dit recept hoef je je daar ietsje minder druk om te maken, aangezien de ingrediënten een stuk verantwoorder zijn dan die van een reguliere chocolade-explosie. Ready, set, bake!

Dit heb je nodig:

170 g pure chocolade (vervang de helft door melkchocolade als je de smaak te bitter vindt)

375 ml kokosmelk

220 g havermout (fijne vlokken)

En verder:

Een springvorm, plus boter om ‘m in te vetten, en bakpapier

Dit doe je ermee:

1.Hak de chocolade in stukken en doe alles in een kom.

2.Verwarm de kokosmelk en giet het over de chocoladebrokken.

3.Na een paar minuten, als de boel een beetje is gesmolten, mix je de ingrediënten uit stap 2 tot een glad beslag.

4.Voeg de havermout toe en roer goed door.

5.Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met op maat geknipt bakpapier.

6.Giet je beslag in de springvorm en verdeel het spul gelijkmatig.

7.Laat je baksel eerst op kamertemperatuur komen alvorens je ‘m drie uur in de koelkast zet.

8.Wrik de cake voorzichtig los van de rand, open de springvorm en aanschouw je creatie.

9.Top je taart af met fruit (in plakjes gesneden aardbeien, bijvoorbeeld). Poedersuiker is lekker (maar minder gezond). Eet smakelijk!

Heb je het bakvirus flink te pakken? Misschien vind je deze recepten voor espresso martini-cheesecake en creamy Oreo-taart met witte chocolademousse ook lekker.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Freundin

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden