PREMIUMrecept

Lekker herfstig: linguine met oesterzwammen & roquefort

null Beeld

Blauwe kaas en paddenstoelen: een match made in heaven. Met pijnboompitten als knapperige topping. Deze linguine is een feestje op je bord.

Yvette van Boven

Voor 4 personen:

• 5 el milde olijfolie
• 800 g oesterzwammen, in dunne reepjes gescheurd
• Zeezout
• Versgemalen zwarte peper
• 400 g linguine (of andere lange pasta, zoals spaghetti of bucatini)
• 2 middelgrote sjalotten, gesnipperd
• 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 150 ml slagroom
• ½ el wittewijnazijn
• 85 g roquefort
• 75 g pijnboompitten, kort geroosterd in een droge koekenpan

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 740 p.p.

Zo maak je deze herfstige linguine:

Verhit 2 el olie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak de helft van de paddenstoelen in een enkele laag (of in 3 delen) ca. 4 min. zonder om te scheppen. Schep om en bak nog ca. 4 min. tot ze knapperig worden. Schep op een bord, breng op smaak met zout en peper en herhaal met de rest van de oesterzwammen.

Kook ondertussen de pasta tot bijna al dente: ca. 2 min. minder dan op de verpakking staat. Giet af en bewaar een scheutje kookvocht.

Veeg de pan schoon met keukenpapier en verwarm de rest van de olie erin op middelhoog vuur. Fruit de sjalotten 5 min. en bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de oesterzwammen, room, azijn, pasta en het kookvocht toe, breng op hoog vuur aan de kook. Laat zo’n 2 min. koken tot de pasta al dente is en de saus iets is ingekookt.

Zet het vuur uit en roer de roquefort erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe, warme borden en bestrooi met de pijnboompitten.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Jessica Lek | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden