PREMIUMrecept
Lekker lichte noedelsalade met perzik, kip & cashewnoten
Dit type salade maak je meestal met mango, maar perzik is een goede stand-in! Ook ideaal om mee te nemen, houd de cashews of pinda’s dan apart en bestrooi de noedels er op het laatst mee.
Voor de salade
• 1 l bouillon om in te pocheren (mag van een blokje)
• 2 kipfilets (300 g), gehalveerd in de lengte
• 200 brede, platte rijstnoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
• 4 rijpe perziken, in partjes
• 1 kleine komkommer, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes
• klein bosje munt, basilicum en koriander, blaadjes fijngehakt
• 75 g cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan (pinda’s mogen ook, net zo lekker!)
Voor de dressing
• 1 klein teentje knoflook, geraspt
• 5 el vissaus
• 2 el water
• 1 tl sesamolie
• sap van 1 limoen
• 1 tl kristalsuiker
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 395 p.p.
Breng een pannetje met bouillon tot tegen de kook aan. Leg de kipfilets erin en laat opnieuw tot tegen de kook komen. Zet het vuur uit en laat nog een 10 min. staan. Scheur met je handen de kip in smalle reepjes. Meng alle ingrediënten voor de dressing en proef of-ie in balans is. Het mag zuur, zout en scherp zijn. Schep de rijstnoedels, kip, perzik, komkommer en kruiden om met de dressing. Bestrooi met de cashewnoten.
Styling: Nanouk Souren-van Ramshorst | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven. Ass. Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v. rootfolk.com, sissy-boy.com