PREMIUMRecept

Lekker makkelijk: bakplaat vol groente en zalm

null Beeld

Alles op één plaat, dat is nog eens makkelijk koken. Stukjes zalm kunnen er ook gewoon op.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 400 g krieltjes in de schil, gewassen, grote gehalveerd
• 1 flinke bos (35-25g) basilicum, blaadjes
• 2 courgettes in schijven van 1,5 cm dik
• 250 g cherrytomaatjes in alle kleuren
• 10 zwarte olijven (ontpit)
• 6 el olijfolie
• 4 x 125 g zalmfilets zonder vel, van verantwoorde kweek
• 2 citroenen
• 1 teen knoflook
• ½ tl mosterd
• 6 el Griekse yoghurt

Bereiden: 20 min. Oventijd: 28 min. Kcal.: 760 p.p.

Zo maak je dit bakplaatgerecht met zalm:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de krieltjes in 10-12 min. net gaar. Giet af en laat uitdampen.

Meng de helft van de basilicumblaadjes met de krieltjes, courgetteschijven, tomaatjes en olijven in een grote hoge bakplaat, hussel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper.

Schuif de bakplaat in de oven en rooster 18 min., of tot de courgette gaat bruinen.

Bestrijk de zalmfilets met 1 el olijfolie, pers 1 citroen erboven uit en bestrooi ze aan alle kanten met zout en peper. Leg ze op de groenten in de oven en rooster nog 10 min. mee of tot de gewenste garing. Maal de rest van de basilicum in een vijzel met een snuf zout, de knoflook en het sap van ½ citroen, meng mosterd en 3 el olijfolie erdoor en breng met zout en peper op smaak. Roer dit door de yoghurt, een beetje losjes zodat het er gemarmerd uitziet, en serveer bij de traybake.

Fotografie: Saskia van Osna­brugge. | Styling: Annemieke Paarlberg. | Foodstyling: Jessica Lek. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Dille & Kamille, Eland & Van der Helst, Het Keramiekkantoor, Kringloopwinkel, Sjakies, Zara Home

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden