PREMIUMrecept

Lekker makkelijke tagliatelle met courgette & spek

null Beeld

Gek op pasta? Wat dacht je van tagliatelle met courgette & spek? De spekjes geven dit pastagerecht een heerlijk hartig accent.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 150 g gerookte spekblokjes
• 1 tl olijfolie
• 4 kleine (of 2 flinke) courgettes, grof geraspt
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• zout en versgemalen zwarte peper
• 400 g tagliatelle
• 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 200 g crème fraîche (light mag ook)

Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 810 p.p.

Zo maak je deze tagliatelle:

Bak de spekblokjes een paar min. in de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig beginnen te worden. Draai het vuur hoger, voeg de courgette toe en roerbak tot deze zachter wordt en slinkt.

Bak dan de knoflook nog 1 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.

Kook de tagliatelle beetgaar in goed gezouten water. Schep voor het afgieten een beker kookwater uit de pan. Giet de pasta af en voeg toe aan het courgette-spekmengsel.

Schep op laag vuur alles door elkaar met de crème fraîche en de helft van de Parmezaanse kaas. Maak de saus wat losser met een scheutje pastakookwater.

Breng de pasta op smaak en serveer in 4 voorverwarmde kommen met de resterende Parmezaanse kaas erover.

Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Jessica Lek | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden