Lekker op de barbecue: gegrilde zalm met avocado-chimichurri en tomatensla Beeld Libelle
Lekker op de barbecue: gegrilde zalm met avocado-chimichurri en tomatenslaBeeld Libelle

Lekker op de barbecue: gegrilde zalm met avocado-chimichurri en tomatensla

Alles van de grill en barbecue is perfect na dagje strand (en niet alleen dan), want het is zó klaar. Deze gegrilde zalm met avocado-chimichurri en tomatensla van Yvette van Boven is dan ook een geweldig idee na een middagje zee.

Recept

Voor 4 personen | Bereidingstijd: 15 min | Kcal: 746 p.p.

Dit heb je nodig voor de gegrilde zalm:

  • 2 limoenen, rasp en sap
  • 1 avocado, in heel fijne blokjes
  • 40 g verse platte peterselie
  • 40 g verse koriander
  • 15 g verse oregano, alleen de blaadjes
  • 2 tenen knoflook • 2 el rodewijnazijn
  • snuf chilivlokken • 4 el olijfolie
  • zeezout naar smaak
  • 300 g gemengde kerstomaatjes, in kwarten
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 zalmfilets met vel
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het gerecht:

  1. Maak eerst de avocado-chimichurri. Druppel het sap van 1 limoen over de avocado om verkleuren te voorkomen.
  2. Houd wat peterselie en korianderblaadjes apart en maal de rest met de rasp van 1 limoen, oregano, knoflook, azijn, chilivlokken, olijfolie en zout in een keukenmachine fijn.
  3. Proef of er meer zuur, olie, zout of chilipeper in moet en pas naar smaak aan. Schep dan de avocado erdoor.
  4. Meng de tomaatjes met het sap van 1 limoen en de achtergehouden tuinkruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Steek de barbecue aan. Bestrijk de zalm met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Als de kolen een wit aslaagje hebben, kan de vis erop. Gebruik een fijn rooster, gril de zalm op het vel.
  6. Keer de vis pas om als alleen de bovenkant van de filets nog glazig ziet.
  7. Serveer ze met de tomaatjes en een fikse schep avocado-chimichurri erbij. Lekker met een gepofte aardappel, tortilla’s of stokbrood erbij.

Het blijft een lastige keuze: moet je nou houtskool of briketten hebben voor je barbecue? Yvette legt in deze video uit wat het verschil is:

Productie, illustraties en receptuur: Studio Yvette van Boven. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Ajda Mehmet. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden