Pulled chicken Beeld Saskia van Osnabrugge
Pulled chickenBeeld Saskia van Osnabrugge

Lekker pittig: taco’s met pulled chicken en Mexicaanse tomatensalsa

O zo lekker en o zo makkelijk: taco’s gevuld met groenten, vlees en/of vis. Vooral deze variant met pikante pulled chicken en pico de gallo (Mexicaanse tomatensalsa op basis van tomaat, ui en jalapeño) is een echte aanrader.

Recept

Voor 4 personen | Bereidingstijd: incl wachttijd 50 minuten | Kcal: 824 pp

Dit heb je nodig voor de taco’s:

  • 4 el olijfolie
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 1½ tl zeezout
  • ½ ui, geraspt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • sap van 2 limoenen
  • 600 g kipdijfilet
  • 12 kleine maïstortilla’s
  • veldsla
  • 200 g feta, verkruimeld

Dit heb je nodig voor de pico de gallo (Mexicaanse tomatensalsa):

  • 3 verse zoete tomaten (zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in kleine blokjes)
  • 1 rode uit, gesnipperd
  • sap van 2 limoenen
  • 1 verse jalapeñopeper of 2 el uit een potje, fijngehakt

Zo maak je de taco’s:

  1. Meng olie, azijn, chilipoeder, zout, ui, knoflook, komijn, paprikapoeder en limoensap in een kom.
  2. Voeg de kipdijfilet toe en meng goed zodat alle kanten van de kip bedekt zijn.
  3. Dek de kom af en zet 30 min in de koelkast. Weinig tijd? Ga dan meteen door.
  4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe de stukken kip met aanhangende saus met een tang in de pan. Bak in 5-7 min per kant helemaal gaar.
  5. Kook de saus een beetje in.
  6. Leg de kippendijen op een snijplank en laat 5 min rusten. Verwarm intussen de maïstortilla’s op een hete bakplaat of in een hete koekenpan.
  7. Trek de kip met twee vorken in plukjes en serveer in de warme tortilla’s met pico de gallo-salsa, veldsla en feta.

Lekker hoor, dat pittige eten, maar wat blijft die hete smaak lang hangen... Met dit friszoete toetje is dat verleden tijd:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Jessica Lek. Receptuur: Studio Yvette van Boven.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden