null Beeld

LEKKER puur genieten

Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!

null Beeld

Chocolade-perentaart met zoute karamel

Kneed 100 g boter, 200 g zelfrijzend bakmeel, 100 g suiker, 1 ei en een snuf zout en laat 15 min. rusten in de koelkast. Bekleed een ingevet bakblik ermee. Verhit 100 g suiker en voeg een scheutje room toe als het karamelkleurig is en voeg een snuf zout toe. Laat afkoelen en verdeel over de bodem. Snijd 5 peren in stukjes, schep er citroenrasp door en verdeel ze over de karamel. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng 75 g bloem met 75 g suiker, 20 g cacaopoeder, snuf zout en 50 g roomboter in stukjes tot een crumble en verdeel over de peren. Garneer met wat gehakte walnoten. Bak de taart 30 min. in de oven.

null Beeld

3X PARELTJES OP HET AANRECHT

  1. Waterkoker € 109,- (Hay)
  2. Blender Retro € 34,99 (Casashop)
  3. Stalen broodrooster € 199,- (SMEG)
null Beeld

’t Kan met kaneel

Stop een stokje in de suikerpot en voilà: kaneelsuiker. Kook een gebroken stokje mee met wat rijst voor een heerlijk oosterse smaak. Laat 2 stokjes weken in 1 liter water en zet daar koffie of thee mee. Of kook een stokje 1 uur in een pan water, laat afkoelen en voeg een schijfje citroen toe voor lekkere limo.

null Beeld
null Beeld

SUSHI THUIS

Het idee achter de Japanse keuken: kook lokaal en volgens het seizoen. In dit boek staan de lekkerste sushirecepten van ‘onze’ Yvette van Boven. Homakase € 34,99 (Nijgh & Van Ditmar)

null Beeld

Smaak-bommetjes

Zo staat er in een tel warme choco met een twist sinaasappel, koffie of kaneel op tafel: verwarm wat melk, voeg een bal toe, even laten smelten, klaar. v.a. € 1,70 (dezoeteverleiding.info)

null Beeld

Stoofpeertjes met rum

• 4 stoofpeertjes
• 2 el rum
• 2 el suiker
• 1 tl kaneel
• snuf zout

Schil de peren en zet ze net onder water in een pannetje. Voeg suiker, rum, kaneel en een snuf zout toe, zet het vuur laag en blijf roeren tot het kookt. Zet de deksel half op de pan en stoof 2 uur. Laat het vocht indikken tot saus.

  • Productie: Diana Scheel. Fotografie: Gettyimages, Shutterstock
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden