PREMIUM
LEKKER puur genieten
Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!
Chocolade-perentaart met zoute karamel
Kneed 100 g boter, 200 g zelfrijzend bakmeel, 100 g suiker, 1 ei en een snuf zout en laat 15 min. rusten in de koelkast. Bekleed een ingevet bakblik ermee. Verhit 100 g suiker en voeg een scheutje room toe als het karamelkleurig is en voeg een snuf zout toe. Laat afkoelen en verdeel over de bodem. Snijd 5 peren in stukjes, schep er citroenrasp door en verdeel ze over de karamel. Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng 75 g bloem met 75 g suiker, 20 g cacaopoeder, snuf zout en 50 g roomboter in stukjes tot een crumble en verdeel over de peren. Garneer met wat gehakte walnoten. Bak de taart 30 min. in de oven.
3X PARELTJES OP HET AANRECHT
- Waterkoker € 109,- (Hay)
- Blender Retro € 34,99 (Casashop)
- Stalen broodrooster € 199,- (SMEG)
’t Kan met kaneel
Stop een stokje in de suikerpot en voilà: kaneelsuiker. Kook een gebroken stokje mee met wat rijst voor een heerlijk oosterse smaak. Laat 2 stokjes weken in 1 liter water en zet daar koffie of thee mee. Of kook een stokje 1 uur in een pan water, laat afkoelen en voeg een schijfje citroen toe voor lekkere limo.
SUSHI THUIS
Het idee achter de Japanse keuken: kook lokaal en volgens het seizoen. In dit boek staan de lekkerste sushirecepten van ‘onze’ Yvette van Boven. Homakase € 34,99 (Nijgh & Van Ditmar)
Smaak-bommetjes
Zo staat er in een tel warme choco met een twist sinaasappel, koffie of kaneel op tafel: verwarm wat melk, voeg een bal toe, even laten smelten, klaar. v.a. € 1,70 (dezoeteverleiding.info)
Stoofpeertjes met rum
• 4 stoofpeertjes
• 2 el rum
• 2 el suiker
• 1 tl kaneel
• snuf zout
Schil de peren en zet ze net onder water in een pannetje. Voeg suiker, rum, kaneel en een snuf zout toe, zet het vuur laag en blijf roeren tot het kookt. Zet de deksel half op de pan en stoof 2 uur. Laat het vocht indikken tot saus.
- Productie: Diana Scheel. Fotografie: Gettyimages, Shutterstock