LEKKER puur genieten
Ruikt-ie al rijp?
Perziken zijn vanuit China via Perzië (de letterlijke betekenis van Perzik) naar Europa gekomen. De vruchten zijn er van geel tot rood en zelfs in het wit. Als een perzik écht naar perzik ruikt en zacht is, is hij rijp. Zit er geen geur aan? Niet kopen! Ruikt hij goed, maar voelt hij nog stevig aan? Laat hem dan thuis narijpen. Bewaar perziken buiten de koelkast en eet ze snel op als ze rijp zijn. Lekker uit de hand, als zoet dessert in pêche melba of een cake, of hartig met een plakje rauwe ham of wat ricotta.
3x fruitig
- Roze fruitschaal € 37,99 (Salt & Pepper)
- Gevlochten fruitmand € 17,99 (Zara Home)
- Geometrische fruitschaal € 29,95 (HKliving)
Kombucha light
Deze nieuwe soorten kombucha laten ze nét wat langer fermenteren zodat het suikerpercentage nihil wordt. Het drankje past in een puur voedingspatroon en bevordert de darmgezondheid. Vanaf € 1,99 (The Gutsy Captain)
Peru in geuren& kleuren
Bij de Peruaanse keuken denken we aan kleurrijk, comfortfood en cocktails. In dit boek staan 80 heerlijke recepten, van jackfruit-nachos tot de nationale trots: ceviche. Geïllustreerd met prachtige verhalen.
Mi casa Peru € 25,- (Luitingh-Sijthoff)
Wijnen, wijnen, wijnen!
Nooit meer je eigen glas kwijt met deze mooie wijnglashangers. € 7,95 (Zusss)
Perzik-cheesecake
• 450 g verse roomkaas
• 3 eieren (dooier en eiwit gescheiden)
• 200 g suiker
• 3 perziken
• 125 ml slagroom
• 1 el amaretto
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de roomkaas glad met de eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Mix in een vetvrije kom de eiwitten met 1 el suiker tot stijve pieken. Meng de slagroom door het roomkaasmengsel en spatel dan voorzichtig de eiwitten erdoor. Schep alles in een springvorm van 24 cm en druk perzikpartjes met de bolle kant naar boven in het beslag. Bak ca. 45 min. midden in de oven.