null Beeld

LEKKER puur genieten

Diana Scheel
null Beeld Stocksy
Beeld Stocksy

Ruikt-ie al rijp?

Perziken zijn vanuit China via Perzië (de letterlijke betekenis van Perzik) naar Europa gekomen. De vruchten zijn er van geel tot rood en zelfs in het wit. Als een perzik écht naar perzik ruikt en zacht is, is hij rijp. Zit er geen geur aan? Niet kopen! Ruikt hij goed, maar voelt hij nog stevig aan? Laat hem dan thuis narijpen. Bewaar perziken buiten de koelkast en eet ze snel op als ze rijp zijn. Lekker uit de hand, als zoet dessert in pêche melba of een cake, of hartig met een plakje rauwe ham of wat ricotta.

3x fruitig

null Beeld
  1. Roze fruitschaal € 37,99 (Salt & Pepper)
  2. Gevlochten fruitmand € 17,99 (Zara Home)
  3. Geometrische fruitschaal € 29,95 (HKliving)
null Beeld

Kombucha light

Deze nieuwe soorten kombucha laten ze nét wat langer fermenteren zodat het suikerpercentage nihil wordt. Het drankje past in een puur voedingspatroon en bevordert de darmgezondheid. Vanaf € 1,99 (The Gutsy Captain)

null Beeld

Peru in geuren& kleuren

Bij de Peruaanse keuken denken we aan kleurrijk, comfortfood en cocktails. In dit boek staan 80 heerlijke recepten, van jackfruit-nachos tot de nationale trots: ceviche. Geïllustreerd met prachtige verhalen.
Mi casa Peru € 25,- (Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

Wijnen, wijnen, wijnen!

Nooit meer je eigen glas kwijt met deze mooie wijnglashangers. € 7,95 (Zusss)

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Perzik-cheesecake

• 450 g verse roomkaas

• 3 eieren (dooier en eiwit gescheiden)

• 200 g suiker

• 3 perziken

• 125 ml slagroom

• 1 el amaretto

Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de roomkaas glad met de eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en likeur. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Mix in een vetvrije kom de eiwitten met 1 el suiker tot stijve pieken. Meng de slagroom door het roomkaasmengsel en spatel dan voorzichtig de eiwitten erdoor. Schep alles in een springvorm van 24 cm en druk perzikpartjes met de bolle kant naar boven in het beslag. Bak ca. 45 min. midden in de oven.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden