null Beeld

LEKKER puur genieten

Libelle staat graag in de keuken en deelt met liefde keuken-, kook- en baktips. Van styling tot slimme lifehacks: aan tafel!

koken

null Beeld

FRAMBROZEN MERINGUES

Verwarm de oven voor op 100 °C. Klop in een schone, vetvrije kom 2 eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje 120 g suiker toe. Blijf mixen tot alle suiker is opgenomen en je pieken van het eiwit kunt maken. Vermaal 3 el gevriesdroogde frambozen tot poeder en schep dit met 2 tl rozenwater door het eiwit. Doe het in een spuitzak en spuit rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de meringues 45-60 min. Laten ze los van het bakpapier? Dan zijn ze goed! Lekker met een bolletje pistache-ijs.

null Beeld

3X zakken vullen

  1. Met stipjes € 2,08 (Søstrene Grene)
  2. Roze ruitje € 2,95 (Dille & Kamille)
  3. Van jute € 1,95 (puurenfit.nl)
null Beeld

Geluksbommetjes

Bessen zijn lekker om zo te eten, maar ze doen het ook goed in zoete en hartige gerechten, drankjes en smaakmakers. In dit boek staan basisrecepten met allerlei soorten bessen, maar ook verfrissende nieuwe ideeën. Inclusief moestuin- en wildplukgids. Dosia plukt bessen € 34,99 (Fontaine Uitgevers)

null Beeld

Gnocchi à la minute

Wist u dat je gnocchi ook in de airfryer kunt bereiden? Roer wat olie door de gnocchi en doe ze 15 minuten in de airfryer op 200 °C. Lekker met champignons en wat pesto, supermakkelijk!

null Beeld

KUNST OP JE BORD

De Brits-Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi en kunstenaar Ivo Bisignano ontwierpen samen een servieslijn voor mooie tafelmomenten.
Vanaf € 10,50 (Serax)

null Beeld

Haver-bramengalette

• 190 g havermeel
• snuf zout
• 60 g honing
• 115 g boter
• 450 g bramen
• 1 ei

Verwarm de oven voor (180 °C). Mix meel, zout en 45 g honing. Snijd de boter in blokjes, kneed met het meel tot een bal en laat rusten. Kook 225 g bramen met 1 el water, roer en zet het vuur laag zodat het indikt. Voeg de rest van de honing toe. Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de jam en de rest van de bramen erover (rand 4 cm vrij laten). Vouw de randen naar binnen en bestrijk ze met losgeklopt ei. Bak gaar in 20-30 min.

  • Productie: Diana Scheel. Fotografie: Getty Images, Shutterstock, Stocksy
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden