Theezakjes vs. losse thee: wat is goedkoper? Beeld Getty Images
Theezakjes vs. losse thee: wat is goedkoper?Beeld Getty Images

Libelle zocht uit: is losse thee goedkoper dan theezakjes?

Door de stijgende prijzen wegen we elke euro die we uitgeven extra goed. En vragen we onszelf vaker af: kan het goedkoper? Kunnen we theezakjes bijvoorbeeld beter inruilen voor losse thee of niet?

Chanan FoppenGetty Images

Het bedrag dat je uitgeeft aan thee lijkt misschien niet zo hoog op maandbasis, maar in deze tijden van hoge prijzen zijn het echte alle kleine beetjes die helpen. Dus wij zochten uit: is het goedkoper om theezakjes of losse thee te gebruiken?

Zwarte thee: wat is goedkoper?

De prijs van thee hangt natuurlijk heel erg af van welk merk en welke smaak thee je koopt. Voor deze vergelijking gaan we uit van zwarte thee van Pickwick. Voor 40 zakjes (80 gram) van deze zwarte thee betaalden we € 1,89. Er is ook losse zwarte thee van dit merk verkrijgbaar. Voor een zakje van 100 gram betaal je €1,54.

Voor een kopje losse thee heb je één maatschepje thee van 2 gram nodig. Dat betekent dat je met een zakje van 100 gram zo’n 50 kopjes thee kunt zetten. Daarnaast is de kwaliteit van losse thee vaak hoger dan de thee in een theezakje. Thee in een theezakje wordt gemalen en daardoor gaat er veel smaak verloren. Een theezakje kun je daardoor maar een keer gebruiken, maar met 1 schepje losse thee kun je wel meerdere kopjes zetten. Dat maakt de prijs per kopje losse zwarte thee nog lager.

Losse thee: goedkoper en duurzamer

Losse thee is dus goedkoper, maar ook een duurzamere keuze. Bij het gebruik van theezakjes gooi je meer verpakkingsmateriaal weg dan bij het gebruik van losse thee en een maatschepje. Helaas is maar 70% van het materiaal van theezakjes biologisch afbreekbaar en er zit ook nog eens plastic in de zakjes. Al met al is het gebruik van losse thee dus een betere en goedkopere keuze.

Laat je je thee afkoelen en vergeet je ’m vervolgens te drinken? Met dit trucje koelt het veel sneller af:

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Theewinkel.com

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden