campari sunshine Beeld Eric van Lokven
campari sunshineBeeld Eric van Lokven

PREMIUM

Maak zelf deze campari sunshine-ijsjes in alle kleuren van de regenboog

Dit toetje ziet er niet alleen superleuk uit, maar is ook nog eens superlekker. Met dit recept heb je genoeg voor acht campari sunshine-ijsjes.

Yvonne JimminkEric van Lokven

Dit heb je nodig voor de campari sunshine-ijsjes:

• 3 sinaasappelen
• 9 el poedersuiker
• 2 rode grapefruits
• ½ ananas (ca. 300 g), schoongemaakt
• 60 ml Campari

Extra
ijslollyvorm voor 8 ijsjes
• 8 ijsstokjes

Bereiden: 45 min. Vriezen: 6 uur

Zo maak je de campari sunshine-ijsjes

Schil de sinaasappels dik zodat het buitenste, witte velletje meekomt, snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang ook het sap op. Pureer het sinaasappelvruchtvlees en -sap met 3 eetlepels poedersuiker. Pak een nieuw bakje en doe hetzelfde met de grapefruits en pureer daarna in een ander bakje ook het ananasvruchtvlees met 3 eetlepels poedersuiker. Zet alle purees in de koeling, dan bevriezen ze gemakkelijker. Vul de ijslollyvormpjes zoals je zelf wilt. Laat wel telkens een laagje een halfuur aanvriezen, voordat je het volgende laagje erop giet. Meng de Campari door bijvoorbeeld het sinaasappelsap, en meng de helft van de grapefruitpuree bijvoorbeeld met de helft van de ananaspuree. Laat, nadat de ijslollyvormpjes helemaal gevuld zijn, de ijsjes nog een halfuur vriezen tot het bovenste laagje steviger is geworden. Steek tot slot de stokjes erin tot ze voor de helft uitsteken. Zet nog 4-6 uur of een nachtje in de vriezer om helemaal hard te worden.

Tip Liever geen alcohol? Vervang de campari dan door de rode alcoholvrije Crodino Rosso. Of gebruik cranberry- of granaatappelsap.

Fotografie: Eric van Lokven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden