PREMIUMRecept

Maaltijdsoep met pikante worst & gremolata

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Deze heerlijke gevulde soep krijgt een extra kick door de ultieme smaakmaker uit de Italiaanse keuken: gremolata.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig

Voor 4 personen
• 2 el extra vergine olijfolie
• 3 pikante braadworsten
• 1 ui, grof gehakt
• 3 tenen knoflook, fijngehakt
• 4 stengels bleekselderij, in stukjes
• ½ winterwortel, in stukken
• 2 grote rijpe tomaten, in stukken
• 1,5 l groentebouillon
• 3 takjes tijm
• 1 takje rozemarijn, de naaldjes
• 2 laurierblaadjes
• 100 g groene kool, bladeren in stukken gescheurd
• 1 blik grote witte bonen à 800 g, afgespoeld en uitgelekt
• zout
• peper
Gremolata:
• 1 el citroenrasp
• 2 el gehakte peterselie
• ½ el gehakte knoflook

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een ovenbestendige pan met dikke bodem, bak hierin de worsten om en om bruin en haal ze dan uit de pan. Bak in het braadvet op middelhoog vuur de ui aan tot hij zacht begint te worden en doe dan de knoflook, bleekselderij en wortel erbij. Bak deze 2 min. zacht mee. Doe de tomaat erbij en laat 5 min. sudderen, schep af en toe om. Voeg de bouillon, tijm, rozemarijn, laurier, groene kool en witte bonen toe en breng aan de kook. Snijd de worsten in stukken en doe ze in de soep. Leg een deksel op de pan en zet hem in het midden van de oven om 40 min. te stoven. Meng de ingrediënten voor de gremolata grondig. Haal de soep uit de oven, breng op smaak met peper en zout en verdeel over 4 borden. Garneer met gremolata.
Bereidingstijd: 40 min. Kcal.: 563 p.p.

Receptuur Ans de Vree | Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden