null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Magnolia maakt deze zomer een opmars als smaakmaker in drankjes en gerechten

De magnolia is een prachtige plant die bekendstaat om haar roze en heerlijk geurende bloemen. Terwijl de plant overal alweer is uitgebloeid, kun je er deze zomer nog steeds van genieten. Je ziet het namelijk steeds vaker terug in drankjes en gerechten.

Een nieuwe trend op het gebied van eten en drinken is geboren.

Eetbare bloemen

De geur van de magnolia is onmiskenbaar en zodra ze in bloei staan doet het aanzicht ervan ons iedere lente direct opleven. Maar dat je de bloemen ook kon opeten, dát wisten we nog niet. Toch zijn ze echt eetbaar, net zoals onder andere korenbloemen, viooltjes, madeliefjes, lavendel, vlierbloesems, paardenbloemen, dahlia’s, goudsbloemen dat zijn.

Smaak van magnolia

Maar hoe smaakt de magnolia dan? Volgens de website wildplukken.nl smaken de bloemen een heel klein beetje naar gember, en zit er een zoetje en een bittertje aan. Hierdoor is de bloem te gebruiken in vele verschillende gerechten en drankjes, gezien het ‘t van de perfecte combinatie van pittig en zoet kan voorzien.

Drankjes en gerechten

Je kunt de bloemen als bijzondere, eetbare decoratie op zomerse salades of desserts gebruiken, maar deze zomer kun je ook proosten met drankjes waar magnolia in verwerkt zit. Maar je kunt ook zelf aan de slag om er een drankje mee te maken. En dat doe je heel simpel door de blaadjes van de bloem te laten trekken en het vervolgens op smaak te maken. Proberen? Hier vind je een recept.

Proost, op een mooie zomer!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Culy

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden