Makkelijk maar tóch hemels: kaneelcrème met appelcrumble  Beeld ThinkStock
Makkelijk maar tóch hemels: kaneelcrème met appelcrumbleBeeld ThinkStock

Food

Makkelijk maar tóch hemels: kaneelcrème met appelcrumble

Als er twee ingrediënten zijn die ons meteen in de winterstemming brengen, dan is het wel kaneel en appel. Voeg daar nog wat knapperige kruimels aan toe en je hebt een heerlijk dessert. Gewoon voor een doordeweekse dag óf als je eens flink wilt uitpakken met de feestdagen. Succes gegarandeerd!

Erandi GodinezThinkStock

Wij leggen je hier stap voor stap uit hoe je dit heerlijke toetje kunt maken.

Ingrediënten

Dit dessert heeft echt alles wat je nodig hebt: een heerlijke romige smaak, wat knapperigheid én een zoete topping. En het fijne is dat je er ook niet al te veel tijd in hoeft te steken, je zet dit toetje binnen no-time op tafel. Voor 4 porties heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor de appelcompote:

  • 2 appels
  • 3 el suiker
  • 2 el citroensap
  • 1 pakje vanillesuiker

Voor de crumble:

  • 80 g zachte boter
  • 125 gram meel
  • 40 gram suiker
  • 1 pakje bourbon vanillesuiker

Voor de crème:

  • 500 g magere kwark
  • 200 g zure room
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje nootmuskaat

Zó ga je te werk

Nu je alles in huis hebt gehaald, kun je aan de slag gaan!

  • Verwarm eerst je oven op tot 175 °C boven-/onderwarmte.
  • Doe vervolgens de boter, suiker, vanillesuiker en bloem in een kom en meng dit met elkaar totdat er kruimels ontstaan. Spreid dit vervolgens uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  • Schil en snijd ondertussen de appels in kleine blokjes.
  • Breng vervolgens de appels, het suiker, het citroensap, de vanillesuiker en 80 ml water in een steelpan aan de kook. Dek af en laat 8 minuten sudderen. Haal vervolgens van het vuur en laat afkoelen.
  • Meng nu de ingrediënten voor de room in een kom en verdeel dit over 4 dessertglazen. Meng de compote en de crumble ook met elkaar en giet het over de room in de glazen. Garneer het met wat kaneel of noten en je bent klaar!

Bron: Freundin

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden