PREMIUMrecept
Marokkaanse cake met kokos
Deze overheerlijke cake staat in het boek ‘Uit de keuken van Fatima’, nu te winnen bij Libelle. Klik hier om kans te maken!
Voor 6 personen
• 3 eieren
• 150 g kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 100 g vanillevla
• 150 ml zonnebloemolie
• 1 tl boter
• 250 g bloem
• 16 g bakpoeder
• 1 tl zout
• 100 ml melk
• 1 el zonnebloemolie
• 1 el bloem
• 2 el abrikozenjam
• 100 g geraspte kokos
Bereidingstijd: 60 min.
Zo maak je de Marokkaanse cake met kokos:
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Mix in een kom de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 1-2 min. romig.
Voeg vla, olie en boter toe en mix mee.
Zeef bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en mix nog even op lage snelheid.
Giet de melk erbij en mix het beslag nogmaals kort door. Ga ook even met de spatel langs de zijkanten en over de bodem van de kom.
Vet een tulbandvorm in met zonnebloemolie en bestuif licht met bloem.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Laat de cake minstens 10 min. in de bakvorm afkoelen. Stort hem daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.
Verwarm de abrikozenjam 30 seconden in de magnetron en bestrijk de cake ermee.
Strooi ten slotte de geraspte kokos erover.
Uit de keuken van Fatima
Fatima El Irari’s recepten zijn een mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten om je vingers bij af te likken.
€ 24,99 (Fontaine Uitgevers)
Winnen!
Heb je een kookboek gezien dat je dolgraag wil hebben? Doe mee en wie weet win je je favoriet!