PREMIUMRecept
McKikkererwt met mangochutney
Snelle vegaburgers van kikkererwten met Indiase currypasta. Heerlijk op naanbrood.
Voor 4 broodjes
Kikkererwtenburgers
• 1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
• 1 el milde Indiase currypasta (bijv. van Patak’s)
• klein bosje (15 g) koriander, fijngehakt
• 1 ei
• zeezout
• versgemalen peper
• 100 g panko (of zelfgemaakt broodkruim)
• 1 kleine rode ui, de helft in dunne ringen, andere helft gesnipperd
• 2 el olijfolie
Raita
• 150 g Griekse yoghurt
• ¼ tl zout
• ½ komkommer, geraspt
• 1 citroen, sap
• 1 tl gemalen komijn
• ½ bosje (8 g) munt, alleen de blaadjes, fijngehakt
Broodjes & meer
• 4 naan
• 4 el mangochutney (supermarkten en toko’s)
• ½ komkommer, in dunne linten geschaafd
Bereidingstijd: 25 min. Kcal.: 375 per broodje
Maal in een keukenmachine de kikkererwten met de currypasta, koriander, ei, zout en peper. Meng deze mix in een kom met 80 g panko en de gesnipperde ui, vorm er met vochtige handen 4 burgers van en wentel deze door de rest van de panko. Leg de burgers op vershoudfolie op een bord en zet 1 uur in de koelkast. Meng alle ingrediënten voor de raita en zet tot gebruik in de koelkast. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in circa 4 min. per kant gaar en warm met een knapperige buitenkant. Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de naan open als een envelop, besmeer de binnenkant met een flinke lepel raita, leg er een burger in en garneer met 1 el mangochutney, wat komkommerlinten en wat ringen ui.
Styling: Annemieke Paarlberg. | Foodstyling: Ajda Mehmet. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Kringloopwinkel, Sjakies, Zara Home