PREMIUM
Met dít recept maak je de lekkerste (gezonde!) ontbijtkoekjes
Met dit recept zet je in een oogwenk vijftien overheerlijke ontbijtkoekjes met banaan en anijs op tafel.
Dit heb je nodig voor de ontbijtkoek
• 2 el chiazaad
• sap van 2 grote sinaasappels
• 3 el amandelpasta
• 2 el ahornsiroop
• ½ tl zout
• ½tl bakpoeder
• 1½tl anijspoeder
• ¾ tl kaneel
• 200 g havermout
Dit heb je nodig voor de topping
• 1 banaan, in dunne plakjes
Dit heb je extra nodig
• bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiden: 10 min. Wachter: 10 minuten Bakken: 12 uur.
Zo maak je de ontbijtkoek
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schep het chiazaad in een kom en schenk het sinaasappelsap erbij. Laat de zaadjes 10 minuten weken, tot ze beginnen op te zwellen.
Prak intussen de bananen in een andere kom en meng met de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg het geweekte chiazaad, zout, bakpoeder, anijspoeder en de kaneel toe en meng alles goed.
Voeg de havermout toe en roer goed door tot een dik, deegachtig mengsel. Neem een eetlepel koekjesmengsel en schep het op de bakplaat. Maak het koekje plat met de palm van je hand.
Herhaal voorgaande stappen met de rest van het deeg. Duw in ieder koekje een paar plakjes banaan. Bak de koekjes 10 tot 12 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Ze zijn het lekkerst als ze meteen warm uit de oven komen. De koekjes zijn maximaal 2 dagen luchtdicht verpakt houdbaar.
Fotografie: Mitchell van Voorbergen