ontbijtkoekjes Beeld Mitchell van Voorbergen
ontbijtkoekjesBeeld Mitchell van Voorbergen

PREMIUM

Met dít recept maak je de lekkerste (gezonde!) ontbijtkoekjes

Met dit recept zet je in een oogwenk vijftien overheerlijke ontbijtkoekjes met banaan en anijs op tafel.

Ajda MehmetMitchell van Voorbergen

Dit heb je nodig voor de ontbijtkoek

• 2 el chiazaad
• sap van 2 grote sinaasappels
• 3 el amandelpasta
• 2 el ahornsiroop
• ½ tl zout
• ½tl bakpoeder
• 1½tl anijspoeder
• ¾ tl kaneel
• 200 g havermout

Dit heb je nodig voor de topping

• 1 banaan, in dunne plakjes

Dit heb je extra nodig

• bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden: 10 min. Wachter: 10 minuten Bakken: 12 uur.

Zo maak je de ontbijtkoek

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schep het chiazaad in een kom en schenk het sinaasappelsap erbij. Laat de zaadjes 10 minuten weken, tot ze beginnen op te zwellen.

Prak intussen de bananen in een andere kom en meng met de amandelpasta en de ahornsiroop. Voeg het geweekte chiazaad, zout, bakpoeder, anijspoeder en de kaneel toe en meng alles goed.

Voeg de havermout toe en roer goed door tot een dik, deegachtig mengsel. Neem een eetlepel koekjesmengsel en schep het op de bakplaat. Maak het koekje plat met de palm van je hand.

Herhaal voorgaande stappen met de rest van het deeg. Duw in ieder koekje een paar plakjes banaan. Bak de koekjes 10 tot 12 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Ze zijn het lekkerst als ze meteen warm uit de oven komen. De koekjes zijn maximaal 2 dagen luchtdicht verpakt houdbaar.

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden