Glutenvrije bananenbrood Beeld Getty Images
Glutenvrije bananenbroodBeeld Getty Images

Mjam! Zó bak je een heerlijk glutenvrij amandel-bananenbrood

Bananenbrood is een gezonde snack en daarom voor velen een bakfavoriet. Ben je de doorsnee variant inmiddels beu geraakt? Probeer dan deze glutenvrije versie met amandelpasta.

Deze amandel-bananenbrood is naast superlekker, ook heel makkelijk om te maken en ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje.

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 80 gram honing, ahornsiroop of maple syrup
  • 80 milliliter amandel- of havermelk
  • 125 gram amandelpasta (of amandelboter)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 270 gram amandelmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Chocolade chunks

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prak de bananen tot een papje en voeg hier de amandelpasta, honing, vanille en melk aan toe. Meng alles goed door elkaar tot het een egaal mengsel.
  3. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en zout toe. Mix het opnieuw goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en strooi er wat chocolade chunks overheen. Meng ze er met een lepel door het beslag.
  5. Bak het amandel bananenbrood in 25 à 30 minuten goudbruin. Laat het brood vervolgens even afkoelen en geniet!

Bewaren

Je kunt het bananenbrood maximaal drie dagen bewaren in een luchtdichte bak. In de koelkast is het brood iets langer goed, namelijk acht dagen. Slimme tip: je kunt het mengsel ook in kleine muffinvormpjes bakken. Zo kun je ze makkelijker meenemen of uitdelen en kun je de muffins tot drie maanden in de vriezer bewaren.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe je het amandelbrood precies maakt:

Van deze (gezonde) yoghurtsnoepjes kun je echt niet afblijven:

Bron: Instagram.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden