Lekker
Mmm... Tiramisu-cake met lange vingers en likeur
Cake en tiramisu zijn bekende toetjes, maar heb je ze weleens gecombineerd? Zo ontstaat namelijk een heerlijke tiramisu-cake, geschikt als toetje of gewoon heerlijk bij de koffie.
Bereidingstijd: 30 min. | Oventijd: 1 uur | Voor circa 12 plakken
Dit heb je nodig:
- 350 ml sterke koffie, koud
- el amaretto, rum of koffielikeur
- 225 g boter, zacht
- 175 g witte basterdsuiker
- 2 tl amandel-essence
- 4 eieren (M-L)
- 225 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- ½ pak savoiardi of 1 pak lange vingers
- cakeblik 30 cm, met (passend)bakpapier op de bodem, ingevet
En dit heb je nodig voor het serveren:
- ¾ el cacao
- ¾ el instant koffiepoeder
- 250 g mascarpone
- 3-4 el likeur
Zo maak je deze heerlijke tiramisu-cake:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Zet de koude koffie klaar in een schaaltje en meng er de gekozen sterke drank door.
- Mix de zachte boter met de basterdsuiker bleek en luchtig, totdat de suiker is opgelost.
- Meng er de amandel-essence en een voor een de eieren door tot ze helemaal opgenomen zijn.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en een snuf zout boven de kom en mix kort tot een egaal beslag.
- Schep circa ¼ deel van het beslag in de bakvorm en spreid uit over de hele bodem.
- Dompel ¹/³ van de lange vingers een voor een in het koffiemengsel onder en verdeel over het beslag in de lengte van de vorm.
- Verdeel er nog ¼ deel beslag overheen en herhaal tot de vingers en het beslag op zijn.
- Bak de cake in de oven in circa 60 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze schoon uit het beslag, dan is de cake gaar. Zet ’m anders nog even terug in de oven.
- Laat de cake 15 minuten in de vorm iets afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
- Meng de cacaopoeder door het (fijngewreven) koffiepoeder en bestrooi hiermee de cake vlak voor het serveren.
- Snijd in plakken. Lekker met een royale schep mascarpone, losgeroerd met enkele eetlepels likeur.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur: Yvonne Jimmink