Naar de snackbar? Dít is de gezondste snack om te halen (en dit de ongezondste) Beeld Getty Images/Image Source
Naar de snackbar? Dít is de gezondste snack om te halen (en dit de ongezondste)Beeld Getty Images/Image Source

Food

Naar de snackbar? Dít is de gezondste snack om te halen (en dit de ongezondste)

Laten we eerlijk zijn: de snackbar is niet de beste plek als je aan de lijn bent. Maar soms is het gewoon heerlijk om even te zondigen met een patatje en een frikadel speciaal. Mocht je nu tóch een beetje op je lijn willen letten, dan is er een snack die het ‘gezondst’ uit de bus komt en een snack die het meest ongezond is.

Erandi GodinezGetty Images/Image Source

Wij onthullen hier welke twee snacks dat zijn.

De gezondste snack

Diëtist Femke van Liere neemt voor het AD het menu van een snackbar onder loep om te kijken wat de minst schadelijke bestelling is en wat de meest schadelijke bestelling is. Hierbij let ze vooral op het aantal calorieën en de hoeveelheid verzadigde vetten. Volgens Femke is kipsaté zonder saus de beste optie: “Die zit het laagst in calorieën en totale hoeveelheid vet, vooral verzadigd. Dus die komt hier heel gunstig uit. Maar dat komt ook omdat het in dit overzicht niet veel meer dan stukjes kipfilet is, dus zonder saus.” Mocht je nu liever geen vlees eten, dan is de loempia de beste keuze. “De loempia komt ook redelijk uit de test want die heeft vrij weinig verzadigde vetten. Dus dat zou een ‘second best’ kunnen zijn.”

De meest ongezonde snack

Een snack die je beter niet kunt bestellen als je op je lijn wil letten, is Mexicano. “Die heeft 390 calorieën; dat is fors. En daarvan bestaat ook nog eens een flink deel uit verzadigde vetten.” En dat is niet het enige: er zit ook ontzettend veel zout in. Namelijk 7,3 gram, terwijl de dagelijkse aangeraden hoeveelheid 6 gram is. “En daarvan krijg je al meer dan genoeg binnen dankzij je basisvoeding”, aldus Femke. Daarnaast heeft de Mexicano ook nog een lage voedingswaarde met minder eiwitten per gram dan de kipsaté.

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden