PREMIUM
Nagerecht kerst: stoofpeertjes met vanillesaus doen het altijd goed
Licht-bittere cranberry’s kunnen wel wat zoet gebruiken, dus kom maar door met die witte choco bij deze lekkere stoofpeertjes!
Peertjes
• 1 l cranberrysap
• 300 g fijne kristalsuiker
• 2 kaneelstokjes
• 2 kardemompeulen, gekneusd
• 2 steranijs
• 11/2 kg Gieser Wildeman stoofpeertjes, geschild, steeltje intact
Witte-chocoladesaus
• 100 g witte chocolade, grof gehakt
• 100 ml slagroom
• 4 kardemompeulen, gekneusd
Verder nodig
• 6 bollen lekker vanille-ijs
• 6 kletskoppen
Voorbereiden: 11/2 uur Bereiden: 10 min. Kcal: 690 p.p. (bij 6 personen)
Zo maak je stoofpeertjes:
Voorbereiden: Je kunt de peertjes 1 of zelfs 2 dagen van tevoren maken.
Meng het cranberrysap met de suiker, de kaneelstokjes, kardemom en de steranijs in een grote pan.
Leg de peertjes erin, vul aan met water tot ze onder staan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 1 uur zacht koken zonder deksel. Als je met een mesje gemakkelijk door de peertjes glijdt, zijn ze gaar. Laat ze in het vocht afkoelen.
Bereiden: Verwarm al roerend alle ingrediënten voor de saus tot de chocolade is gesmolten en een gladde saus ontstaat. Giet de saus door een fijne zeef.
Schep op 6 diepe bordjes 1 bolletje ijs, leg er 1 peertje naast met een scheutje peren-kookvocht en een schep saus en steek er een kletskop in.
Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Ajda Mehmet | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v.: Dille & Kamille, Eland & Vanderhelst, Keramiek van Karen Knispel, Marjoke de Heer, Zara Home