PREMIUM

Nagerecht kerst: zalig zondige karamel-zeezout chocolademelk

Karamel-zeezout chocolademelk Beeld Libelle
Karamel-zeezout chocolademelkBeeld Libelle

In een kwatiertje tijd zet jij deze onvergetelijk lekkere chocolademelk op tafel.

Marie-Sophie Wigbers & Karin SchuitemanLibelle

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Chocolademelk
• 150 g karamel-zeezout chocolade, in blokjes
• 750 ml volle melk

Topping
• 250 ml slagroom
• 25 g rietsuiker
• 4 el karamelsaus
• 4 handjes karamelpopcorn
• 4 tl gedroogde hibiscusblaadjes (optioneel)

Extra
• Spuitzak met kartelmond

Bereiden: 15 min.

Zo maak je de karamel-zeezout chocolademelk:

Doe de chocolade met de melk in een steelpannetje en verwarm al roerend tot de chocolade helemaal is gesmolten. Klop de slagroom stijf met de rietsuiker en doe in een spuitzak.

Verdeel de warme chocolademelk over 4 mokken en spuit er royale toeven slagroom op. Garneer de slagroom met karamelsaus, karamelpopcorn en eventueel hibiscusblaadjes.

Tip: Gebruik andere chocolade om de chocolademelk een andere twist te geven, bijvoorbeeld pure chocolade met sinaasappel of speculaas.

Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Marie-Sophie Wigbers & Karin Schuiteman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden