PREMIUM
Nagerecht kerst: zalig zondige karamel-zeezout chocolademelk
In een kwatiertje tijd zet jij deze onvergetelijk lekkere chocolademelk op tafel.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Chocolademelk
• 150 g karamel-zeezout chocolade, in blokjes
• 750 ml volle melk
Topping
• 250 ml slagroom
• 25 g rietsuiker
• 4 el karamelsaus
• 4 handjes karamelpopcorn
• 4 tl gedroogde hibiscusblaadjes (optioneel)
Extra
• Spuitzak met kartelmond
Bereiden: 15 min.
Zo maak je de karamel-zeezout chocolademelk:
Doe de chocolade met de melk in een steelpannetje en verwarm al roerend tot de chocolade helemaal is gesmolten. Klop de slagroom stijf met de rietsuiker en doe in een spuitzak.
Verdeel de warme chocolademelk over 4 mokken en spuit er royale toeven slagroom op. Garneer de slagroom met karamelsaus, karamelpopcorn en eventueel hibiscusblaadjes.
Tip: Gebruik andere chocolade om de chocolademelk een andere twist te geven, bijvoorbeeld pure chocolade met sinaasappel of speculaas.
Styling: Cyn Ferdinandus | Fotografie: Eric van Lokven | Receptuur: Marie-Sophie Wigbers & Karin Schuiteman