PREMIUMrecept

Nectarine crumble met sesamzaadjes & tahin

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Sesamzaad en tahin combineren fantastisch met rijp zomerfruit. Ook lekker met perziken of kersen.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor 6 personen

Vulling
• 750 g rijpe nectarines, pit verwijderd, in parten
• 2 el fijne kristalsuiker
• 1 el citroensap
• Zeezout
• 1 el maïzena
• 125 g zure room of crème fraîche, voor erbij

Crumble
• 150 g bloem
• 100 g fijne kristalsuiker
• 50 g sesamzaad, kort geroosterd in een droge koekenpan
• Zeezout
• 100 g koude boter, in blokjes
• 2 el tahin
• 1 tl vanille-extract

Bereiden: 15 min. Wachttijd: 15 min. Bakken: 20-25 min. Kcal.: 375 p.p.

Leg de nectarines in een ovenschaal, verdeel suiker, citroensap en een snuf zout erover en laat 20 min. staan.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng bloem, suiker, sesamzaad en een snuf zout. Wrijf de blokjes boter erdoor tot een fijn kruim ontstaat. Meng tahin en vanille-extract erdoor en zet opzij.
Bestrooi de nectarines in de ovenschaal met de maïzena en het crumble-mengsel en bak 20-25 min. in het midden van de oven.
Serveer met een dot zure room of crème fraîche.

Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven | Styling: Annemieke Paarlberg | Foodstyling: Jessica Lek | Ass. Yvette: Charlot van Scheijen | M.M.V.: Keramiek van Karen Knispel, Zara Home, Eland en Van der Helst, Dille & Kamille, Sjakies

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden