Maanzaad-citroen-plaatcake Beeld Eric van Lokven
Maanzaad-citroen-plaatcakeBeeld Eric van Lokven

PREMIUMRecept

Nét even anders (en goddelijk lekker): maanzaad-citroenplaatcake

Zoet gebakken in olijfolie waardoor de cake supersmeuïg wordt. Ook gaat de frisgroene smaak verrassend goed samen met zoetigheid. Top de cake af met een flinke dot hangop.

Victor de LaunayEric van Lokven

Nagerecht voor 8-10 personen | Bereidingstijd 20 minuten | Oventijd 50 minuten | Wachttijd 30 minuten

Dit heb je nodig

Ingrediënten:

  • 180 ml extra vierge olijfolie
  • 2 eieren
  • 60 ml citroensap
  • Rasp van 3 citroenen
  • 600 ml hangop
  • 300 g kristalsuiker
  • 3 el citroentijm (de blaadjes)
  • 50 g maanzaad + extra
  • 300 g zelfrijzend bakmeel

Extra:

  • Bakplaat ca. 20x30 cm
  • Bakpapier

Zo maak je de citroenplaatcake

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  2. Meng olijfolie, eieren, citroensap, rasp van 2 citroenen, 280 ml hangop, 275 g suiker, 2 eetlepels citroentijm en maanzaad in een kom.
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer tot een glad beslag.
  4. Bekleed de bakplaat met ­bakpapier en verdeel het beslag erover.
  5. Bak de cake in de oven in 40-50 minuten goudbruin. Laat volledig afkoelen.
  6. Meng de overige suiker met de overige ­hangop en verdeel over de afgekoelde cake.
  7. Maak tot slot af met de resterende citroenrasp, citroentijm, maanzaad en wat extra druppels olijfolie.

Zelf de Libelle Lekker lezen? Koop hier het laatste exemplaar

Styling Cyn Ferdinandus | Fotografie Eric van Lokven | Receptuur Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden