Om je vingers bij af te likken: dit is hét recept voor chocolade-kokosmuffins
Deze overheerlijke choco-kokosmuffins kun je heel gemakkelijk zelf maken. Met dit recept tover je in slechts een uurtje twaalf heerlijke muffins op tafel.
Dit heb je nodig voor de muffins:
• 2 eieren
• 175 g basterdsuiker (licht of donker)
• 2 tl vanille-essence
• 125 ml romige kokosmelk
• 125 ml (zonnebloem)olie
• 450 g bananen, geprakt
• 350 g bloem
• 1½ tl bakpoeder
• 60 g geraspte kokos
• 25 g cacao
• 250 g pure chocolade (72%), grof gehakt
• ½ tl kaneel (optioneel)
• 1 banaan in dunne plakjes
• 2 el amandelen, grof gehakt
Extra
• muffintray met 12 holtes met papieren cups (of bakpapier)
Bereiden: 35 min. Bakken: 25 min.
Zo maak je de muffins
Verwarm de oven voor op 170 °C. Mix in een beslagkom de eieren met de suiker bleek en luchtig. Voeg ook de vanille, kokosmelk, olie en banaan toe en mix even door. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, kokosrasp, cacao, 200 gram chocoladestukjes en eventueel wat kaneel door elkaar. Spatel het ei-banaanmengsel tot een beslag en vul de muffinholtes ermee. Leg er her en der plakjes banaan over en bestrooi met de grof gehakte amandelen.
Bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar zijn.
Laat de muffins 5 minuten in de tray staan en plaats ze daarna op een rooster om af te koelen.
Smelt ondertussen de overgebleven 50 gram chocolade au bain-marie of in de magnetron en versier daarmee de cakejes.
Tips voor toppings
Bestrijk de muffin bovenop dun of juist dik met honing, siroop, stroop, een lik jam of glazuur en bestrooi met gehakte nootjes, pitten, zaden, chocolade, rice crispies, decoratieparels, gedroogde cranberries, citrusrasp, verkruimelde koekjes... Of bestrooi met poedersuiker, cacao en kaneelsuiker.
Fotografie: Eric van Lokven