Choco-kokosmuffins Beeld Eric van Lokven
Choco-kokosmuffinsBeeld Eric van Lokven

Om je vingers bij af te likken: dit is hét recept voor chocolade-kokosmuffins

Deze overheerlijke choco-kokosmuffins kun je heel gemakkelijk zelf maken. Met dit recept tover je in slechts een uurtje twaalf heerlijke muffins op tafel.

Yvonne JimminkEric van Lokven

Dit heb je nodig voor de muffins:

• 2 eieren

• 175 g basterdsuiker (licht of donker)

• 2 tl vanille-essence

• 125 ml romige kokosmelk

• 125 ml (zonnebloem)olie

• 450 g bananen, geprakt

• 350 g bloem

• 1½ tl bakpoeder

• 60 g geraspte kokos

• 25 g cacao

• 250 g pure chocolade (72%), grof gehakt

• ½ tl kaneel (optioneel)

• 1 banaan in dunne plakjes

• 2 el amandelen, grof gehakt

Extra

• muffintray met 12 holtes met papieren cups (of bakpapier)

Bereiden: 35 min. Bakken: 25 min.

Zo maak je de muffins

Verwarm de oven voor op 170 °C. Mix in een beslagkom de eieren met de suiker bleek en luchtig. Voeg ook de vanille, kokosmelk, olie en banaan toe en mix even door. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, kokosrasp, cacao, 200 gram chocoladestukjes en eventueel wat kaneel door elkaar. Spatel het ei-banaanmengsel tot een beslag en vul de muffinholtes ermee. Leg er her en der plakjes banaan over en bestrooi met de grof gehakte amandelen.

Bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar zijn.

Laat de muffins 5 minuten in de tray staan en plaats ze daarna op een rooster om af te koelen.

Smelt ondertussen de overgebleven 50 gram chocolade au bain-marie of in de magnetron en versier daarmee de cakejes.

Tips voor toppings

Bestrijk de muffin bovenop dun of juist dik met honing, siroop, stroop, een lik jam of glazuur en bestrooi met gehakte ­nootjes, ­pitten, zaden, chocolade, rice crispies, decoratieparels, ­gedroogde cranberries, ­citrus­rasp, ­verkruimelde koekjes... Of ­bestrooi met poedersuiker, cacao en kaneelsuiker.

Fotografie: Eric van Lokven

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden