mmm... herfst!
Oogstrelend én lekker: minipompoentjes gevuld met gruyère en walnoten
Als de herfst zich aandient met kou en wind, laten we ’m dan maar omarmen. Hallo herfstige kleuren en smaken! Met deze minipompoentjes maak je indruk tijdens een diner, maar ze zijn supersimpel te maken... én lekker.
Voor 4 personen
Bereidingstijd 1 uur | Wachttijd 20 minuten | Oventijd 30 minuten
Dit heb je nodig
Voor de pompoentjes:
- 4 minipompoentjes
- 200 g gruyèrekaas, geraspt
- 250 g crème fraîche
- 1 teen knoflook, geperst
- 10 blaadjes verse salie, gesnipperd
- 50 g walnoten, grof gehakt
- peper en zout, naar smaak
Extra:
- Ovenschaal die je kunt afdekken (of gebruik zilverfolie)
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de bovenkant van de pompoentjes eraf en verwijder de pitten en draden.
- Doe de uitgeholde pompoentjes met hun losse dakjes in een afgedekte ovenvaste schaal 30 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de gruyère, crème fraîche, salie en walnoot in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pompoentjes uit de oven en vul ze allemaal met het mengsel. Het mag best vol zitten, dus wees niet te zuinig.
- Zet de gevulde pompoen 15 minuten terug in de oven. De kaas moet verkleuren dus op het laatst mag ook de grillstand aan als dat nodig is.
- Serveer de pompoen met zijn eigen ‘dakje’ er schuin op en een lekkere frisse risotto van bijvoorbeeld citroen, doperwten en pesto ernaast.