PREMIUMLibelle lijnt lekker

Pasta delight: verse pappardelle met tonijn & dille

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Ontbijt

Roggebrood met appel en wortel

Voor 1 persoon: besmeer 2 roggebroodjes met in totaal 2 el tahin of notenpasta. Beleg met 1 appel in plakjes en 40 g ­worteljulienne, bestrooi met wat zout en besprenkel met citroensap.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal: 410

Tussendoor

Bananensmoothie

Voor 1 persoon: Draai in de blender een smoothie van 200 ml magere Griekse yoghurt, 50 g spinazie en 1 banaan.
Kcal: 245

Lunch

Snelle groentesoep met knoflooktoast

Voor 1 persoon: breng 500 ml bouillon aan de kook en kook hierin 50 g peultjes en 100 g diepvrieserwten in enkele min. beetgaar. Bestrooi met 5 g gehakte kervel. Rooster intussen 1 dikke zuurdesem­boterham knapperig en meng 50 g ricotta met ½ tl citroenrasp, zout en peper. Rasp 1 teentje knoflook boven de toast, beleg met het ricottamengsel en eet bij de soep.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 238

Tussendoor

Gemberthee met biscuit

Voor 1 persoon: trek 1 groot glas thee van enkele plakjes verse gember en 2 takjes verse munt en eet er 1 volkoren­biscuit bij.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal: 101

Diner

Verse pappardelle met tonijn en dille

Voor 4 personen:

  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el tomatentapenade
  • 1 el citroenrasp
  • 275 g tonijn uit blik op olie, uitgelekt
  • 400 g verse pappardelle
  • 1 el citroensap
  • 6 takjes dille of peterselie, blaadjes gehakt

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes 30 seconden aan. Voeg tapenade, citroenrasp en tonijn toe, laat even doorwarmen, schep goed om en haal van het vuur. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout, giet af en bewaar 125 ml kookvocht in een kopje. Schep het kookvocht samen met het ­tonijnmengsel door de pasta. Voeg het citroensap toe en schep nog eens om. Verdeel de pasta met tonijn over 4 borden en bestrooi met dille.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 348 p.p.
Dagtotaal: 1342 Kcal

Tip: kook alvast de rijst voor het diner van morgen

Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden