PREMIUMLibelle lijnt lekker
Pasta delight: verse pappardelle met tonijn & dille
Na alle borrels, diners en recepties zijn we weer toe aan light en gezond, maar… wél lekker! De gerechten in dit weekmenu staan ook nog eens zó op tafel. Minimale moeite, maximale smaak.
Ontbijt
Roggebrood met appel en wortel
Voor 1 persoon: besmeer 2 roggebroodjes met in totaal 2 el tahin of notenpasta. Beleg met 1 appel in plakjes en 40 g worteljulienne, bestrooi met wat zout en besprenkel met citroensap.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal: 410
Tussendoor
Bananensmoothie
Voor 1 persoon: Draai in de blender een smoothie van 200 ml magere Griekse yoghurt, 50 g spinazie en 1 banaan.
Kcal: 245
Lunch
Snelle groentesoep met knoflooktoast
Voor 1 persoon: breng 500 ml bouillon aan de kook en kook hierin 50 g peultjes en 100 g diepvrieserwten in enkele min. beetgaar. Bestrooi met 5 g gehakte kervel. Rooster intussen 1 dikke zuurdesemboterham knapperig en meng 50 g ricotta met ½ tl citroenrasp, zout en peper. Rasp 1 teentje knoflook boven de toast, beleg met het ricottamengsel en eet bij de soep.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 238
Tussendoor
Gemberthee met biscuit
Voor 1 persoon: trek 1 groot glas thee van enkele plakjes verse gember en 2 takjes verse munt en eet er 1 volkorenbiscuit bij.
Bereidingstijd: 5 min. Kcal: 101
Diner
Verse pappardelle met tonijn en dille
Voor 4 personen:
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el tomatentapenade
- 1 el citroenrasp
- 275 g tonijn uit blik op olie, uitgelekt
- 400 g verse pappardelle
- 1 el citroensap
- 6 takjes dille of peterselie, blaadjes gehakt
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook zachtjes 30 seconden aan. Voeg tapenade, citroenrasp en tonijn toe, laat even doorwarmen, schep goed om en haal van het vuur. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout, giet af en bewaar 125 ml kookvocht in een kopje. Schep het kookvocht samen met het tonijnmengsel door de pasta. Voeg het citroensap toe en schep nog eens om. Verdeel de pasta met tonijn over 4 borden en bestrooi met dille.
Bereidingstijd: 15 min. Kcal: 348 p.p.
Dagtotaal: 1342 Kcal
Tip: kook alvast de rijst voor het diner van morgen
Styling: Hanna van den Bos | Foodstyling: Victor de Launay