PREMIUMRecept

Pastasalade met gravad lax & pittige dressing

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Warm weer? Dat vraagt om een lekkere salade. Wat dacht je van deze frisse pastasalade met gravad lax.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 300 g casarecce pasta
• 350 g snoepkomkommer, in de lengte in kwarten
• 3 stengels bleekselderij, in stukjes
• 300 g gravad lax, in stukjes
• 5 g dille, grof gehakt
• zeezout en versgemalen peper

Voor de dressing
• 200 ml crème fraîche
• 1 el mierikswortel, uit een potje
• 4 snoepkomkommertjes, fijngeraspt

Bereidingstijd: 15 min. Kcal.: 573 p.p.

Zo maak je deze pastasalade:

Kook de casarecce volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel koud af en laat goed uitlekken.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Meng de casarecce in een schaal met ¾ van de dressing, verdeel de komkommer, bleekselderij en gravad lax erover en bestrooi met zout en peper.

Besprenkel met de rest van de dressing en top af met de dille.

Tip

Penne of fusilli doen het ook prima in deze salade

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden