PREMIUMrecept

Pastinaak-doperwtensoep met een vleugje Spanje

null Beeld

Met doperwten of tuinerwten uit de vriezer kun je ook prima erwtensoep maken. De chorizo geeft een pittig vleugje Spanje.

Yvette van Boven

Voor 4 personen

• 200 g chorizo, in blokjes van ½ cm
• 1-2 el olijfolie
• 1 grote ui, gesnipperd
• 2 middelgrote pastinaken, geschild en in blokjes
• 750 ml kippen- of groentebouillon
• 400 g diepvriesdoperwten
• 60 ml crème fraîche, losgeroerd

Bereiden: 25 min | Kcal: 310 p.p.

Zo maak je Pastinaak-doperwtensoep:

Verhit een soeppan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de chorizo 8 minuten uit, zodat het vet vrijkomt. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan zodat de olie achterblijft en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 1 tot 2 el olijfolie toe aan de pan en fruit de ui 7-8 minuten. Bak de blokjes pastinaak omscheppend een paar minuten mee.

Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de pastinaak helemaal zacht is. Voeg de doperwten toe, laat een paar minuten koken en zet het vuur uit.

Pureer de soep met een staafmixer zo glad als je lekker vindt (ik houd van nog een beetje beet, dus pureer ik niet te lang. Of ik houd een deel apart dat ik niét pureer en dat ik er later weer ­doorroer). Schep de soep in kommen, roer de crème fraîche erdoor en verdeel de blokjes chorizo erover.

Fotografie: Eric van Lokven | Styling: Ingrid van Kuringen | Foodstyling: Noor Boers | Productie en receptuur: Studio Van Boven | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen | M.m.v. H&M Home, Cor Unum Keramiek, La Folie Antiek, Sissy-Boy Homeland, Van Manen aan Tafel.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden