Makkelijk maar tóch feestelijk: maak deze heerlijke suikerspincake met witte chocolade Beeld Getty Images/iStockphoto
Makkelijk maar tóch feestelijk: maak deze heerlijke suikerspincake met witte chocoladeBeeld Getty Images/iStockphoto

Food

Perfect voor het weekend: maak déze heerlijke suikerspincake met witte chocolade

Kun jij ook zo genieten van de manier waarop een suikerspin in je mond smelt? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want we hebben een soortgelijke luchtige traktatie voor je gevonden. Met deze suikerspincake met witte chocolade maak je indruk én hij is ook nog eens makkelijk om te maken.

Erandi GodinezGetty Images/iStockphoto

Wij leggen je hier uit hoe je deze lekkernij op tafel zet.

Wat heb je nodig?

Het suikerspin-effect maakt deze cake zo lekker. Hij is namelijk zó luchtig, dat hij al bij de eerste hap meteen in je mond smelt. En je hoeft er ook absoluut geen ster voor in de keuken te zijn, want deze cake zet je binnen een handomdraai op tafel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn drie ingrediënten:

  • 400 gram witte chocolade
  • 400 gram roomkaas (naturel)
  • 10 eieren

Eventueel voor de garnering: een echte suikerspin

Zó ga je te werk

Nu je alle ingrediënten in huis hebt, kun je gaan bakken. Volg de volgende stappen:

  • Splits eerst de eieren en doe de eiwitten in een grote kom. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden en klop de eiwitten stijf.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie in een pannetje (plaats een kom boven een pan kokend water, de bodem van de kom mag het water niet raken) en meng in een andere kom de eidooiers en roomkaas door elkaar. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer het geheel tot een gladde massa. Meng vervolgens voorzichtig het opgeklopte eiwit er doorheen.
  • Pak een bakplaat erbij, vul deze met heet water en plaats onderin in de oven. Schuif een ovenrooster in het midden van de oven. Bekleed een springvorm (20-24 cm) met bakpapier en giet het cakemengsel er in. Plaats de springvorm op het rooster.
  • Bak de cake 15 minuten op 170 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 160 graden en bak nog 30 minuten (laat de ovendeur de hele tijd dicht). Schakel hierna de oven uit en laat de cake nog 15 minuten in de oven staan met de deur gesloten.
  • Als het kwartiertje voorbij is kun je de cake eruit halen en bestrooien met poedersuiker. Mocht je de taart éxtra feestelijk willen maken, dan kun je hem nog versieren met een suikerspin. Heb je geen suikerspin of suikerspinmachine? Popcorn is ook een leuk alternatief ter decoratie.

Zo kun je de plakjes cake nog extra feestelijk maken:

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Freundin

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden