PREMIUMUit de airfryer

Pikante maiskolf met feta & koriander

null Beeld Saskia van Osnabrugge
Beeld Saskia van Osnabrugge

Elote, gegrilde maiskolf, is in Mexico populair streetfood. Gebruik een keer feta in plaats van de gebruikelijke queso fresco.

Yvette van BovenSaskia van Osnabrugge

Voor 4 elotes

• 4 maiskolven, vers, niet voorgekookt
• 2 el boter, gesmolten
• ½ tl chilipoeder (of meer)
• 75 g zure room of Griekse yoghurt
• Zeezout
• Versgemalen peper
• 75 g feta, verkruimeld
• 15 g koriander, fijngehakt
• 1 limoen, in parten

Bereiden: 15 min. Kcal.: 225 p.st.

Zo maak je de pikante maiskolf met feta & koriander:

Verwarm de airfryer 10 min. voor op 200 °C.

Kwast de maiskolven in met gesmolten boter (bewaar de rest voor de saus), leg ze in de airfryermand en bak ze 15 min. of tot ze net gaan kleuren aan de randen. Keer ze halverwege de baktijd voor een gelijkmatige garing.
Meng in een kom de rest van de boter met chilipoeder en zure room en breng op smaak met zout en peper.
Doe de fijn verkruimelde feta in een andere schaal waar straks ook een maiskolf in past (ik gebruikte een ovenschaal) en meng de gehakte koriander erdoor.

Haal de maiskolven met een tang uit de airfryer en kwast de pikante saus rondom. Rol ze daarna door de feta met koriander alsof je een kroket paneert.

Serveer meteen, met een partje limoen om erover uit te knijpen.

Tip: om ze makkelijker te kunnen eten, halveerde je de kolven.

Styling: Annemieke Paarlberg. Foodstyling: Ajda Mehmet. Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. M.M.V.: Karwei, kringloopwinkel, La Folie Antiek, Sissy-Boy Homeland, Van Manen aan Tafel, Xenos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden