PREMIUMRecept
Pittige hangop met wortel, biet & walnoten
Wie deze ‘hete’ yoghurt eenmaal heeft geproefd, wil nooit meer anders.
Dit heb je nodig
Voor 1 persoon
• 100 g hangop
• 1 tl rode peper, fijngesneden + beetje om te bestrooien
• 1 tl groene peper, fijngesneden + beetje om te bestrooien
• 2 takjes dille, fijngehakt + beetje om te bestrooien
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 tl extra vergine olijfolie
• 1 tl komijnzaad
• 100 g rauwe wortel, in lucifertjes
• 1 tl citroensap
• 200 g rauwe biet, in lucifertjes
• 1 el walnoten
Meng de hangop met de rode en groene peper, dille en knoflook. Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de komijnzaadjes 30 seconden. Voeg de wortel toe en roerbak 1 min. mee. Druppel er wat citroensap over en haal alles meteen uit de pan. Doe hetzelfde met de biet. Strijk de hangop uit over een bord en bestrooi met wat rode en groene peper. Schep de wortel en de biet erop en garneer met extra dille en de walnoten.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 401
Receptuur Ans de Vree | Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Hanna van den Bos