PREMIUMRecept

Pittige hangop met wortel, biet & walnoten

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Wie deze ‘hete’ yoghurt eenmaal heeft geproefd, wil nooit meer anders.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Dit heb je nodig

Voor 1 persoon
• 100 g hangop
• 1 tl rode peper, fijngesneden + beetje om te bestrooien
• 1 tl groene peper, fijngesneden + beetje om te bestrooien
• 2 takjes dille, fijngehakt + beetje om te bestrooien
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 tl extra vergine olijfolie
• 1 tl komijnzaad
• 100 g rauwe wortel, in lucifertjes
• 1 tl citroensap
• 200 g rauwe biet, in lucifertjes
• 1 el walnoten

Meng de hangop met de rode en groene peper, dille en knoflook. Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan en bak de helft van de komijnzaadjes 30 seconden. Voeg de wortel toe en roerbak 1 min. mee. Druppel er wat citroensap over en haal alles meteen uit de pan. Doe hetzelfde met de biet. Strijk de hangop uit over een bord en bestrooi met wat rode en groene peper. Schep de wortel en de biet erop en garneer met extra dille en de walnoten.
Bereidingstijd: 10 min. Kcal.: 401

Receptuur Ans de Vree | Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden