PREMIUMrecept
Pizza met aardappel & groene asperges
Met dunne plakjes aardappel en asperges, afgetopt met saus gribiche en blaadjes dragon & basilicum.
Voor 4 personen
• 1 bosje basilicum, de blaadjes
• 1 bosje dragon, de blaadjes
• 4 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
• 2 hardgekookte eieren, gepeld en grofgehakt
• ½ citroen, het sap en 1 el rasp
• 75 ml milde olijfolie + extra
• 2 el kappertjes
• 4 bollen vers pizzadeeg, koelversschap
• Bloem
• 200 g geraspte mozzarella
• 4 kleine, vastkokende aardappelen, geschild en in plakjes
• 2 zakjes aspergetips à 100 g, 2-3 min. gekookt
• 80 g rucola, gewassen en uitgelekt
Extra nodig
• Deegroller, pizzasteen, pizzaschep
Bereiden: 35-40 min. Kcal.: 1060 p.p.
Steek de pizzaoven aan, wacht tot deze op temperatuur is, of verwarm de oven met daarin een pizzasteen voor tot 225 °C. Snijd voor de saus gribiche de helft van de basilicum- en dragonblaadjes grof. Meng dit samen met de munt in een kom met de gekookte eieren, citroensap en -rasp, olijfolie en kappertjes en breng op smaak met zoutvlokken en versgemalen peper. Rol alle bollen pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkplek tot pizza’s van 1 cm dik en bestrijk de bovenkant met olijfolie.
Verdeel de geraspte mozzarella over de bodems en beleg met flinterdunne plakjes aardappel en aspergetips op. Schuif de pizza’s met de pizzaschep in de hete oven en draai ze zo nu en dan tot het deeg vanonder krokant is en bovenop donkere plekjes heeft, en de kaas gesmolten is.
Garneer met de rest van de basilicum- en dragonblaadjes en rucola en schep er royaal saus gribiche saus overheen.
Puur & vers
De Italiaanse keuken kenmerkt zich door het gebruik van verse ingrediënten, liefst zo onbewerkt mogelijk zodat de pure smaken tot hun recht komen. Onmisbaar: goede olijfolie, verse kruiden, groenten zoals ui, courgette en aubergine, en natuurlijk lekkere kaas.
Receptuur: Valentijn Dirks | Styling: Annemieke Paarlberg. | M.M.V.: Studio Feliz (parasol, manden), de Bijenkorf (servies), Pizzahoutoven.eu