PREMIUMoma’s Recept

Pompoenstoof met bier

null Beeld

Het perfecte - al zeggen we het zelf - vrijdagavond gerecht: pompoenstoof met bier.

Stichting Oma's Soep

Voor 4 personen

• 1 el olijfolie
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 ui, gesnipperd
• 800 g pompoen, geschild en in blokjes • 250 g kastanjechampignons, in vieren • 400 g vegan stoofstukjes (bijvoorbeeld van AH)
• 330 ml blond of bruin bier
• 200 g tomatenblokjes uit blik
• 2 laurierblaadjes
• 1 tl gemalen nootmuskaat
• 1 tl gemalen cayennepeper
• 1 tl gemalen komijn
• zeezout
• versgemalen zwarte peper

Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. stoven Kcal: 310 p.p.

Zo maak je pompoenstoof met bier:

Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui in 3 min. glazig. Doe de pompoen, champignons en vegan stoofstukjes erbij en bak 5 min. mee. Voeg bier, tomatenblokjes, laurierblaadjes, nootmuskaat, cayenne­peper en komijn toe en breng de stoof aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 30 min. stoven met de deksel op de pan. Breng de stoof op smaak met zout en zwarte peper en verdeel over 4 borden. Serveer met gekookte aardappels, aardappelpuree of frietjes en een groene salade.

null Beeld

Net als oma

In Oma’s stamp- en stoofpotjes delen oma’s en opa’s persoonlijke verhalen en authentieke recepten, van klassiekers als andijvie- en boerenkoolstamp met opa’s jus tot Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Van elk verkocht boek gaat één euro naar Stichting Oma’s Soep, die jong en oud in heel Nederland samenbrengt om eenzaamheid te bestrijden.
Uitgeverij Becht € 21,99 via bol.com en bruna.nl

Fotografie: Saskia Lelieveld | Foodstyling: Alexandra Hereijgers

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden