PREMIUMKerstrecept

Popover-broodjes met kaneel-cranberryboter

null Beeld  Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Popovers zijn Amerikaanse oppofbroodjes en lekker als ontbijt of bij de brunch. Ze rijzen enorm in de oven, waardoor de binnenkant hol wordt. En dat staat toch leuk!

Studio Yvette van Boven Eric van Lokven

Dit heb je nodig


Voor 8 popovers:

•50 g boter voor het invetten
• 250 ml melk
• 2 eieren
• 150 g bloem
• snuf zout

Voor de kaneel-cranberryboter:

• 125 g roomboter, op kamertemperatuur
• 4 el cranberrycompote
• 1 tl kaneel
• snuf zout.

Extra nodig:

• 8 conische vormpjes, metalen bekertjes of een muffinvorm

Zo maak je de popover-broodjes


Bereiden: 10 min. Bakken: 25 min. Kcal.: 410 p.st.

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de vorm(pjes) of ovenbestendige bekertjes goed in met een dikke laag boter, zet ze op een bakplaat en schuif die ook in de oven om voor te verwarmen.
  2. Klop intussen de melk met de eieren met een handmixer. Meng de bloem met het zout en klop het door de melk tot een schuimig besla (dit kan ook een dag van tevoren, het beslag krijgt zelfs een betere textuur van een paar uur rust. Bewaar het dan in de koelkast tot gebruik en klop het vlak voor het verwerken op met de mixer).
  3. Open de oven, giet de vormpjes voor driekwart vol en sluit de oven zo snel mogelijk zodat de hitte niet ontsnapt. Draai de temperatuur terug naar 200 °C. Bak de popovers in 20-25 min. mooi gaar.

    Ze rijzen enorm, dat hoort. Na het bakken zakken ze weer iets in, dat hoort ook. Laat ze op een rooster iets afkoelen en prik ze in zodat de hete stoom kan ontsnappen.

Zo maak je de kaneel-cranberryboter

Meng voor de kaneel-cranberryboter alle ingrediënten tot een rood-gespikkeld smeersel. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, wel goed gemengd. Serveer de popovers warm met kaneel-cranberryboter.

Styling: Marijn Visser. | Bereiding: Ingmar Niezen. | Productie en receptuur: Studio Yvette van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.m.v.: Le Creuset via bol.com, Ikea

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden