PREMIUMrecept

Proef de lente: Venkelsoep met garnalen & wilde rijst

null Beeld Jan Luijk
Beeld Jan Luijk

Het anijzige van venkel past geweldig bij het zoetige van de garnalen. Deze venkelsoep is perfect voor de lente.

Yvette Van BovenJan Luijk

Venkelsoep voor 4 personen

• 500 g middelgrote garnalen, ontdooid, zonder schil, schoon
• 1 el olijfolie
• 1 el boter
• 1 venkelknol, in blokjes, groen apart houden
• 1 prei, in ringen
• 150 g ongekookte wilde rijst (AH Wilde witte rijst bijv.), afgespoeld en uitgelekt
• Zeezout
• Versgemalen zwarte peper
• 100 ml witte wijn
• 1 l kippenbouillon
• 150 ml melk
• 2 el bloem
• 1 el verse tijmblaadjes, gehakt
• 150 g doperwten
• 40 g platte peterselie, grof gehakt
• Goede olijfolie, als garnering

Bereiden: 45 min. Kcal.: 460 p.p.

Halveer de garnalen in de lengte. Spoel af, dep droog met keukenpapier en zet opzij.

Verhit olie en boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak venkel en prei al roerend beetgaar, circa 7 min. Roerbak de rijst erdoor, maal zout en peper erboven en blus af met wijn en bouillon. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat in circa 35 min. de rijst gaar worden.

Meng melk en bloem in een schaaltje en roer dit samen met de tijm door de soep. Draai het vuur hoger en kook en roer tot de soep indikt. Voeg dan doperwten en garnalen toe en laat 3-5 min. garen.

Serveer de soep met de peterselie erdoor, een drup goede olijfolie en veel gemalen zwarte peper erover. Het groen van de venkel kan er ook op, als garnering.

Styling: Annemieke Paarlberg. | Foodstyling: Oscar de Lint. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen.| M.M.V.: de Bijenkorf, Burbri Antiek (stoeltjes), Dille & Kamille, Eland&vanderhelst, H&M Home, Hema, kringloop (oud servies en bestek)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden