PREMIUMRecept

Proef de zomer: pastasalade met tomaat & nectarine

null Beeld Jan Luijk, Roxanne van Weerden (ass.)
Beeld Jan Luijk, Roxanne van Weerden (ass.)

Lekker zomers én snel op tafel: pastasalade met tomaat en nectarine. Extra lekker: gril de partjes nectarine even in een grillpan of op de BBQ.

Yvette van BovenJan Luijk, Roxanne van Weerden (ass.)

Voor 4 personen

• 300 g rigatoni
• 3 el milde olijfolie
• 3 sjalotten, in dunne halve ringen
• Zeezout en versgemalen zwarte peper
• 750 g lekkere tomaten in parten, zoals cocktail-trostomaten of wilde tomaten
• 500 g rijpe nectarines, in parten
• 1 kropje little gem, in de breedte in repen gesneden
• 150 g feta, verkruimeld
• 15 g basilicum, blaadjes grof ­gescheurd
• 3-4 el lekkere extra vierge olijfolie

Bereiden: 20 min. Kcal.: 510 p.p.

Zo maak je de pastasalade:

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Spoel af onder koud ­stromend water en laat uitlekken.

Verhit de milde olijfolie in een ­koekenpan op laag vuur en bak de sjalotten met een snuf zout in circa 10 min. helemaal zacht. Zet het vuur lager als ze dreigen te ­verbranden.

Meng de pasta met de sjalotten, tomaat, (gegrilde) nectarine, little gem, driekwart van de feta en driekwart van de basilicum.

Breng op smaak met zout en peper, besprenkel royaal met olijfolie en schep om.

Verdeel de salade over een grote schaal, bestrooi met de rest van de feta en de basilicum en maal er extra peper over.

Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V.: Broste Copenhagen, Dille & Kamille, La Folie Antiek, Sissy-Boy Homeland, Van Manen aan Tafel

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden