PREMIUMRecept
Rappe rijstbowl met gerookte kip
Die yoghurtdressing met parmezaan en dragon voor over deze rijstbowl ga je vaker maken, let maar op!
Voor 4 personen
• 200 g snelkook-zilvervliesrijst
• 2 el olijfolie
• 2 sjalotten, gesnipperd
• 1 kleine venkelknol, heel dun geschaafd
• 2 gerookte kipfilets, in reepjes
• 2 stronkjes witlof, in dunne reepjes, besprenkeld met het sap van ½ citroen
• 1 bakje kiemgroenten: rode koolkiemen, radijskiemen, preikiemen, alfalfa of tuinkers
• 1 handje pitloze groene druiven, gehalveerd
• 50 g pistachenoten, grof gehakt
Dressing
• 100 g Griekse yoghurt
• 50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
• 3 el mayonaise
• 2 el wittewijnazijn
• 1½ tl gedroogde dragon
• zeezout
• versgemalen zwarte peper
Bereidingstijd: 20 min. Kcal.: 490 p.p.
Zo maak je de rappe rijstbowl:
Klop eerst alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom door elkaar en zet opzij. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitstomen. Verwarm de olijfolie in een sauteerpan en fruit de sjalotten zo’n 6 min. Voeg de venkelreepjes toe en bak 12 min. al omscheppend mee. Roer de reepjes kip erdoor zodat ze warm worden. Schep ten slotte de uitgestoomde rijst erdoor. Meng vlak voor het opdienen de reepjes witlof, kiemgroenten, druiven en noten erdoor. Verdeel de rijst met kip en groenten over 4 kommen en garneer met een dot dressing.
Fotografie: Jan Luijk, Roxanne van Weerden (assistent). | Styling: Ingrid van Kuringen. | Foodstyling: Yvonne Jimmink. | Productie en receptuur: Studio Van Boven. | Assistent Yvette: Charlot van Scheijen. | M.M.V. Cor Unum, H&M Home, La Folie Antiek, Van Manen aan Tafel, Xenos