pompoenpitten Beeld GettyImages
pompoenpittenBeeld GettyImages

Recept: zó kun je het beste je overgebleven pompoenpitten roosteren

Het is weer herfst en dat betekent dat we weer volop koken met pompoen! Deze gele of oranje rakkers met het smaakvolle, zachte vruchtvlees, bevatten echter vaak pitten die je niet nodig hebt voor je gerecht. Gelukkig is er een oplossing voor. Je kunt ze namelijk heel makkelijk zelf roosteren om er een heerlijke snack of garnering voor salades en soepen van te maken.

No-waste

Het roosteren van de pitten is helemaal niet moeilijk. Er gaan wisselende verhalen over de kook- en baktijd van de pitten, maar na een aantal testrondes ontdekten we welke methode het beste werkt en die hebben we voor je op papier gezet. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten:

  • Pompoenpitten die je overhebt van een gerecht waarvoor je pompoen nodig had
  • Olijfolie
  • Kruiden naar keuze, wij vonden onder andere cayennepeper of gewoon peper en zout het lekkerst

Verder nodig:

  • Oven
  • Rooster met bakpapier voor in de oven
  • Pan met water
  • Kommetje om te mengen
  • Vergiet

Zo ga je te werk:

  1. Maak de pitten goed schoon. Spoel al het overgebleven vruchtvlees eraf. Dat gaat het makkelijkst in een vergiet onder stromend heet water.
  2. Kook de pompoenpitten in de pan met water ongeveer 15 minuten.
  3. Laat de pitten uitlekken in een vergiet en doe ze daarna in een kommetje.
  4. Voeg een scheutje olijfolie en de kruiderij naar keuze toe aan de pitten. Meng het geheel even goed door.
  5. Verdeel de pitten op een met bakpapier bedekt ovenrooster en bak de pitten zo'n 15 minuten op 180 graden.
  6. De pitten zijn klaar als ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Zie? Een kind kan de was doen. Eet smakelijk!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden