PREMIUMRecept
Rijkgevulde Italiaanse aardappelsalade
Gek op Italiaans eten? Verras jezelf dan met deze Italiaanse aardappelsalade. Een keertje geen pizza of pasta!
Voor 4 personen
• 600 g krieltjes
• 50 g rucola
• 400 g gemarineerde artisjokkenharten, in kwarten
• 12 cherrytomaatjes, gehalveerd
• 250 g Italiaanse vleeswaren (bijv. parmaham, venkelsalami, spianata romana of een combinatie)
• zeezout en versgemalen peper
Voor de dressing
• 6 el extra vierge olijfolie
• 6 el witte balsamicoazijn
• 2 el bladpeterselie, zeer fijn gehakt
• 1 kleine sjalotje, zeer fijn gehakt
Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur dressing intrekken. Kcal.: 450 p.p.
Zo maak je deze Italiaanse aardappelsalade
Kook minimaal 2 uur van tevoren de krieltjes met schil in ca. 9 min. nét gaar. Laat een klein beetje afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Schep ¾ van de dressing door de lauwwarme krieltjes en zet deze 2 uur weg om de smaken in te laten trekken.
Leg de aardappeltjes met de rucola op een grote schaal. Verdeel de artisjokkenharten en tomaat erover en besprenkel met de resterende dressing. Drapeer de vleeswaren rondom de aardappelsalade en serveer.
Styling: Hanna van den Bos