PREMIUMRecept

Rijkgevulde Italiaanse aardappelsalade

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Gek op Italiaans eten? Verras jezelf dan met deze Italiaanse aardappelsalade. Een keertje geen pizza of pasta!

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 600 g krieltjes
• 50 g rucola
• 400 g gemarineerde artisjokkenharten, in kwarten
• 12 cherrytomaatjes, gehalveerd
• 250 g Italiaanse vleeswaren (bijv. parmaham, venkelsalami, spianata romana of een combinatie)
• zeezout en versgemalen peper

Voor de dressing
• 6 el extra vierge olijfolie
• 6 el witte balsamicoazijn
• 2 el bladpeterselie, zeer fijn gehakt
• 1 kleine sjalotje, zeer fijn gehakt

Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur dressing intrekken. Kcal.: 450 p.p.

Zo maak je deze Italiaanse aardappelsalade

Kook minimaal 2 uur van tevoren de krieltjes met schil in ca. 9 min. nét gaar. Laat een klein beetje afkoelen.

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Schep ¾ van de dressing door de lauwwarme krieltjes en zet deze 2 uur weg om de smaken in te laten trekken.

Leg de aardappeltjes met de rucola op een grote schaal. Verdeel de artisjokkenharten en tomaat erover en besprenkel met de resterende dressing. Drapeer de vleeswaren rondom de aardappelsalade en serveer.

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden